Sunday, May 29, 2011

Brevet 600km Malmö

Återigen dags för dans med CK Distans! En härlig runda på dryga 600 kilometer med start och mål i Malmö och stämplingar i Höör, Osby, Alvesta, Vrigstad, Vaggeryd, Ljungby, Halmstad och Helsingborg.

Vi var 11 som kom till start på lördagen. Efter gemensam färd genom Malmö blev vi två grupper i Lund med Ove, Sven-Erik, Ingemar och en dansk i den ena och Günter, Anders, Tony, Leif, Mattias, en "ny" kille från Stockholm vid namn Jens och mig själv i den andra.

Bra medvind på morgonen vi i täten tutade på norrut i god fart. Dagen till ära var det Powermeet i Hässleholm så vi fick se många fina jänkarjärn på väge. Efter ett snabbt stopp i Höör och fika i Osby blev det lunch i Alvesta. Ur köket kom 5 pasta Bolognese, en pasta Carbonara och en pizza Capricciosa samtidigt som vi kollade på näst sista etappen av Giro d'Italia på vägg-TV:n, riktigt trevligt!

Fortsatt medvind till Vrigstad och Svenarum där vi svängde av mot Vaggeryd. Här kom några branta sugande backar som bet bra i benen och sen var det motvind och regn hela vägen till Ljungby. Jens valde att stanna över natten här och önskade oss lycka till i natten så nu var vi 6 som rullade vidare mot Halmstad i mörker, regn och blåst straxt innan kl 23.

Med regnet från luften blev det även mycket vatten på vägen och om man låg på någons rulle blev ansikte, händer, överkropp sprayade av vägvatten samtidigt som ben och fötter stänktes ned av ens egna hjul. Ungefär 2 mil efter Ljungby kom en slakmota och gick jag ut lite vid sidan för att slippa sprayen i ansiktet och kunna köra på uppför i mitt eget tempo. När det började gå utför igen tittade jag över axeln och det var tvärmörkt. Funderade på om jag skulle vänta eller köra på men eftersom benen kändes starka och det var rätt jobbigt att ligga på rulle i regnet så valde jag att köra på solo.

Kom till Halmstad vid halv två och fortsatte direkt efter stämpling. Tung vind sida/mot hela vägen ner mot Hallandsåsen (precis som på 40-milaren) och uppför åsen gick det på en lätt fin växel i ca 16-18 km/h. Körde på i motvinden och kom in till kontrollen i Helsingborg kvart över fem, precis lagom för att slippa nattluckan på macken. Till frukost blev det två vaniljmunkar, en korv och en liten kopp kaffe.

Efter Helsingborg slutade både regnet och motvinden, istället blev det en vacker morgon och sida-medvind - härligt! Utanför Landskrona kom tempobenen igång och de sista 4-5 milen gick i härlig fart och jag sladdade in vid målet i Malmö 07.47 :-)

Bilder:


Randonnée de 600km


Stämpling i Höör


Fika i Osby


På väg mot Alvesta


Middag i Ljungby


Regn och mörker, 10 mil kvar


07.47 - Framme!

Strava:

2 comments:

Lennart said...

Ja det var inte dåligt! Men nu blev väl de nya strumporna smussiga?
\L

NLC said...

Satte på skoöverdragen i Vrigstad innan det började regna så strumporna klarade sig rätt bra. Bytte till tunna Woolpower i Ljungby och körde på dem hela vägen hem.