Sunday, May 1, 2011

Halmstad-Malmö, 153 km

Efter förmiddagens "kortare" distanstur blev det pizzalunch på Idas Pub i Halmstad och sen hemfärd per cykel till Malmö. Rutten var på det stora hela samma som de avslutande 15 milen på CK Distans Skånes 40-milare, ett fint tillfälle att lära känna vägarna helt enkelt.

Cykeln återigen packad för långtur och med sidvind från ost blev det bra tempo ner till Hallandsåsen via Laholm. På vägen dit hann jag även med två pauser för att i all hast ta på regnjacka och skoöverdrag då det kom några kraftiga regnskurar.

Bytte tillbaka till vindvästen innan Östra Karup för att inte svettas igenom helt uppför åsen som togs i något makligare tempo än dagen innan, trots allt är det ju nästan 11 mil kvar från toppen. Nedfarten gick så där härligt fort och jag formligen flög förbi Margaretetorp och var helt plötsligt i Ängelholm.

Där började vinden gå lite mot sydost och gav kantvind på vägen ner mot Helsingborg för att sedan plötsligt öka i styrka och vrida ännu mer mot syd. Sista milen till "stämplingen" i Helsingborg bjöd på riktigt tung motvind som reducerade farten till runt 25 km/h.

På McD blev det middag med 4 st cheeseburgare och byte till regnjacka och ullfrottestrumpor då det började bli rätt kallt om fötter och armar. Regnet hängde hotfullt i luften och himlen var täckt av stora mörka moln. Kom på mig själv med att försöka plocka av solglasögonen och inse att de redan var i ryggfickan...

Ut ur Helsingborg i motvind och ösregn som höll i sig över Glumslöv och hela vägen ner till Landskrona. Där gick min rutt något mer österut samtidigt som regnet upphörde och vinden vred mot sydväst. Sedan kom byarna tätt; Häljarp, Saxtorp, Ålstorp, Hofterup passerades i ett monotont trampande vidare mot Löddeköpinge, Borgeby och Bjärred.

I Lomma hade vinden nästan helt mojnat och den sista milen var lugn cruising in till Malmö för en elegant sväng in på Davidshallstorg. Mindre elegant var dock cykeln som var nedgrisad i grus och sand, kedjan som börjat knarra lite i Landskrona var helt täckt av "road grit" och får bytas till helgens äventyr...

153 km cyklades på 5 timmar och 18 minuter plus ca 15 minuter stopp (28.9 km/h i rullsnitt och 27.8 km/h totalsnitt). Kändes helt OK med tanke på det skiftande vädret under turen och att det mest blev sidvind, motvind och kantvind.

Strava:

No comments: