Saturday, May 21, 2011

Cykel City Gran Fondo 2011

Målsättningen för mitt deltagande i årets CykelCity Gran Fondo i Eslöv var att vara med i tätklungan så länge som möjligt men framförallt att putsa tiden från förra året med ungefär 10 minuter ner till 3 timmar och 45 minuter. Benen var både bruna och starka och på Capon hade fått nya snabba sulor. Klart för start!

Det blev åtminstone nästan som jag tänkt mig: placerad långt fram i starten, aktiv de första 3 milen och tog direkt de luckor som blev när farten ökade och fältet sprack upp, hängde bra med i två första backarna. Kändes bra så långt.

Men efter Stenestad ökades tempot ordentligt och istället för att kunna rulla med och återhämta sig lite i nedförskörningen blev det fullt fokus på att hålla rulle och stanna kvar i gruppen. På vägen mot Ljungbyhed fortsatte körningen i samma stil och min egen orutin i stora klungor gjorde att jag låg långt bak (typ sist) i fältet och hela tiden fick jobba för att hänga med. Det gick, det gick, det gick... till slut inte längre.

Med någon kilometer kvar till Ljungbyhed åkte jag av rullen. Klungan låg väldigt långt ut till vänster och jag tyckte det var säkrare att hålla sig på höger sida av mittlinjen. Farten låg runt 45-50 km/h och jag fick ta mer vind än jag orkade och snöret brast.

Gjorde sen ett allvarligt försök att gå ikapp och lyckades hålla 40+ tempo i 5 minuter men allt eftersom luckan ökade 100, 200, 300 meter så konstaterade jag att skeppet hade gått och att jag istället borde fokusera på att avsluta så bra som möjligt och framför allt ta "Lotta på Åsen" med stil.

Sagt och gjort, de följande 3 milen körde jag solo och passerade andra tappra cyklister som spänt bågen. Precis innan Ask kom det ifatt en grupp på 4-5 cyklister som jag hängde på fram till Trollenäs. Där började deras rävspel och med brända ben fick jag än en gång ge mig och se dem segla iväg.

Rullade vidare in till Eslöv och gick i mål efter ca 3 timmar 40 minuter, hela 15 minuter bättre än förra gången. Rätt nöjd trots allt :-)

3 comments:

Daniel said...

Jag tycker det var taskigt av dig att inte vänta på mig... Men grattis till putsningen!

NLC said...

Stod å funderade på om någon skulle hala in mig med lasso vid starten, men när det inte hade hänt vid utfarten till rv17 så tänkte jag att det bara var att köra på ;-)

Och grattis själv då du inte gick tomhänt från prisbordet :-)

Daniel said...

Det var ju precis det jag gjorde!

Jag glömde lasson hemma, fastsurrad i sadeln ute i stallet.