Saturday, January 29, 2011

Only 15

Ett av mina mål för året är ju att köra lite längre rundor. Idag blev det "bara" en 15-milarunda men bra träning inför det som komma skall. Upp till Helsingborg via Lomma, Bjärred, Hofterup, Häljarp, Glumslöv (6-7% backe!), Fortuna, Rydebäck och Råå. Tillbaka över Mörarp, Ekeby (matpaus), Teckomatorp, Kävlinge, Fjelie, Habo-Ljung och sen samma väg som jag kom till Malmö.

Vinden låg på rätt kraftigt (8-9 m/s) från väst och vred sen lite mot VSV efter lunch så det sved rätt härligt i benen de sista 3-4 milen. Ändå rätt OK tur utan frusna fingrar eller tår trots att temperaturen låg runt 1-2 grader (plus). Och efter en varm dusch och en kopp rykande hett kaffe blev man som människa igen :-)

Det som är lite komplicerat med att cykla på nya vägar är att skyltning oftast är kass och att en normalbred cykelbana lika gärna kan leda in i en labyrint av villagator som vara den rakaste och snabbaste vägen. Men nu vet jag iaf vilka vägar jag ska välja till nästa gång!

Helsingborg var f.ö. en mycket trevlig stad för cykling. Att det är lite kuperat var bara kul men det jag blev riktigt glad över var deras utmärkta cykelbaneplanering med stråk i olika färger och mycket tydlig skyltning. Hade jag bara kommit ihåg att jag skulle cykla "gröna" stråket och inte det "vita" så hade det varit ännu bättre.

Åsso en bild (den enda som blev innan batteriet i kameran gav upp)


Kort fikastopp i Råå

Strava:

2 comments:

Lennart said...

Aayyh, caramba!
Bara 15 mil va, ä snön bota nu då?
/L

NLC said...

Ja, det var bara grus kvar. Lite snö som yrde i luften här å var dock men annars riktigt trevligt (så här dagen efteråt).