Friday, January 21, 2011

Fredagsmys

Dagen började på ett mindre bra sätt, ute i cykelstället stod Pacern och väntade med tomt bakdäck när Oscar och jag skulle gå till våra resp dagis... Och istället för att riva ur och byta slang så bytte jag raskt cykel till GT:n. Den hade visserligen mer luft i bakdäcket, men att kalla det mer än halvfullt var att överdriva.

Trampade lugnt och stiligt genom Malmö, men fick vid Midhem en herre med 27-växlad sportcykel i hasorna. Drog upp tempot något, han hängde på. Ökade lite mer, han hängde på. Manglade på i ca 32 km/h så dubbarna rasslade mot asfalten och nu började jag höra hur det frustades och pustades där bakom. Vid Sege-karusellen släpper hjulsugaren och syns sen inte mer. Resten av pendlingen blev i lagom hårt tempo genom motvind till Lund.

Hemfärden var inte alls lika dramatisk men tyngre. Bra flyt med gröna trafikljus på nedfarten genom Lund men väl ute på slätten upptäckte jag snart att hade vinden vänt (så klart) och ökade dessutom ju närmare Malmö jag kom. Eller så var det motkraften från P7:an på styret som lyste upp både cykelbana och naturen runt omkring. Resultatet blev 1300 kcal prick (enligt pulsklockecykeldatorn) och 161 resp 148 bpm i medelpuls.

Nu är det äntligen dags för riktig fredagsmys med gosiga familjen! Tex-mex, en rejäl whisky och kanske ett hett skönt bad?

4 comments:

Lennart said...

Bader Du i Oscars lilla balja då, eller ?

NLC said...

Nä, vi har (hade) en uppbålåsbar barnpool. Tyvärr var det inte bara proppen jag drog ur efter badet utan även en del plast runt omkring följde med :-(

Men så kostade den ju inte mer än 99 kronor...

NLC said...

uppbålåsbar ... förmodligen inte nästa ord som hamnar i Svenska Akademins ordlista, eller ?

Stina said...

hihi, fler som har hittat nödlösningen för oss badtokar ...