Sunday, August 15, 2010

Söndagsrunda runt Torup

Söndagar kan antingen inledas med att ligga å dra sig i sängen, titta på tecknad film i soffan eller så kan man ta sin underbara stålracer och dra en långrunda på fuktiga vägar i en fuktig och disig sensommarmorgon. Väl hemma igen så meddelade min Edge 500 att dagens runda blev 82 km och ca 390 höjdmeter och att den avverkades på ca 2 h 36 min inklusive lite uppvärmning och nedvarvning.

Kartan:

Visa Söndagsrunda 15/8 2010 på en större karta

3 comments:

Lennart said...

Vi blev just åt-tutade av en förtretad bilist för att han var tvungen att sakta ner och inte kunde köra om oss när det var möte. Bråttom till färja förståss, men vi hann med samma , , , och försökte prata lugnt och vänligt med honom då.
Vad gäller omkörning vid möte egentligen ? Omkörning av bil är väl inte tillåtet vid möte, men hu är det med cykel ?
"En som aldrig frågat förr"

NLC said...

Jag tror att det är OK så länge bilen håller sig på rätt sida av mittlinjen och samtidigt ger cyklisten (eller annat tvåhjuligt fordon) utrymme. Men det är ju inte alltid möjligt eller lämpligt att kombinera.

Tidigare hade ju bilarna på "omkörning förbjuden skylten" tre hjul i profil för att just visa att det var OK att köra om tvåhjuliga fordon (och för tvåhjulingar att köra om). Nu verkar det tredje hjulet ha försvunnit...

Men vilken tur att ni alla kom med färjan då :-)

NLC said...

Jämför med t.ex. med skylten till höger i denna länk