Wednesday, November 10, 2010

Nästan perfekt

8 grader varmt, vindstilla, inget regn - nästan perfekta förutsättningar för cykelpendling och med pigga ben höll jag lätt 33-34 km/h med Surly Pacern på platten. Men sen...

I höjd med Sydsvenskanhuset kom en cyklande tant som totalt glömt bort att vi i Sverige har högertrafik sedan 43 tillbaka. Med skicklig cykelhantering undveks krock trots att hon envist försökte väja åt sin vänstra sida.

I nästa korsning kom en flaklastbil som tyckte att bli stående tvärs över cykelöverfarten var ett utmärkt ställe att vänta på att en 50 meter bilkö skulle passera på huv. Rundade honom bakom

I Arlöv stod två långfärdsbussar parkerade och fullständigt blockerade cykelbanan vid passagen av Vårboskolan. Eftersom cykelbanan på detta ställe går till vänster om Lundavägen så gick det inte att runda bussarna till höger (eftersom man då fick kryssa i mötande trafik) utan istället blev det en tur i gräset långt ut till vänster.

Efter det var det lugnt i flera kilometer tills utfarten från Hjärup i höjd med Uppåkra där en familjebuss som kom stormande ut mot Lundavägen tyckte att cykelöverfarten var det bästa stället att vänta på fastän bilen framför stod still och väntade på att få komma iväg.

Avslutningsvis stod en lastbil med släp full med väldoftande asfalt parkerad på den smala "genomfartsvägen" som är det enda alternativet genom S:t Lars. Bakom denna lastbil stod 4-5 bilar bakom för att få chans att passera och en strid ström av bilar från andra hållet som inte alls ville hjälpa till och släppa fram.

Men bortsett från det så var det nästan perfekt!

No comments: