Sunday, July 25, 2010

TdF 2010, part VII

Vilket spännande avgörande det blev igår på tempot, Andy hade en av sina bättre dagar medan Contador en av sina sämre och det var länge helt jämnt mellan de båda. Till slut "vann" dock fjolårssegraren den duellen med 31 sek och utökade sin ledning till 39 sek vilket ironiskt nog är samma tid som Andy var efter på den etapp där han tappade kedjan i ett avgörande läge vilket säkerligen kommer fortsätta ältas på cykelforum världen över.

Men idag är det stor fest med avslutande varvbana i Paris och en sista målspurt vid Champs-Élysées med kommer bli stenhård kamp om den gröna poängtröjan, Petacchi leder inför etappen på 213 poäng, 10 före tvåan Thor Hushovd och ytterligare 6 poäng före trean Mark Cavendish. Jag tror att "Cav" kommer ta sin 5:e etappseger på denna upplaga av touren medan Petacchi håller sig tillräckligt långt framme för att inte förlora den gröna tröjan. Hushovd har tyvärr varit ovanligt blek i klungspurterna i år och kommer inte ha något att sätta emot.

1 comment:

NLC said...

Resultat: Cav vann efter en kanonspurt, Petacchi tog andra platsen och bärgade den gröna tröjan samtidigt som Hushovd blev 7:e man över mållinjen. "Gotland" hamnade på topp-20 totalt med en 17:e plats!