Tuesday, July 13, 2010

TdF 2010, part III

Igår var det vilodag efter två varma och tuffa etapper och härligt offensiv cykelåkning. Söndagens etapp med två kategori 1 berg och avslutning uppför det andra var dessutom väldigt trevlig ur svensk synvinkel där Thomas "Gotland" Lövkvist hängde bra med upp till sista stigningen och kom in i mål "bara" 1 min 45 sek efter vinnaren Andy Schleck. Det betyder att han nu ligger nu på en 18:e plats, tre och en halv minut efter Cadel Evans och med en minut ner till 19:e platsen och en minut upp till topp-10 :-) Kanske ännu bättre för Thomas är att Team Sky:s lagkpaten, Bradley Wiggins, inte imponerade på etappen och är i sammandraget bara 45 sek bättre än "Gotland" vilket kan ge större utrymme och stöd från laget framöver.

Och det kan han behövas för idag är det två kategori 1 berg och ett avslutande HC-berg straxt för mål och imorgon är det ett tufft kategori 1 berg mitt på etappen och en lurig kategori 2 stigning med toppen ca 30 km från mål.

Intressant not kommer de 20 bästa cyklisternar från 16 olika lag och i topp-10 gruppen är det inga "dubletter" vilket inte bara visar på att det har varit jämnare mellan lagen i år än mot tidigare upplagor men också att det blir mer "man mot man" cykling i bergen eftersom det inte är så många hjälpryttare i lagen som hänger med när det blir riktigt tufft.

No comments: