Tuesday, July 20, 2010

TdF 2010, part V

Gårdagens snackis var om hur sportsligt det är att rycka när konkurrenten fått mekaniska problem. I detta fallet var det Andy Schleck som i den gula ledartröjan fick ett väldigt märkligt kedejhopp precis när han gjorde satte in ett ryck uppför Port de Bales och Alberto Contador (mfl) som svarade på attacken stannade inte upp och väntade på att luxemburgaren skulle få ordning på grejorna.

Lite osnyggt av Contador kanske, men med tanke på att de båda var del av en större grupp och flera i den är med i topp 10 i sammandraget så förstår jag att det var svårt att direkt stanna och invänta. Det han däremot gjorde var att inte köra för fullt uppför och Andys tidsförlust begränsades därmed till ca 40 sekunder.

Kanske har Andy chansen att reparera sig åp dagens etapp då är det dags för en av de mest legendariska bergen i TdF, Col de Tourmalet (2115 möh). Dessutom ska ytterligare ett HC berg och två kategori 1-berg besegras... Men det är inte nog med det på torsdag är det dags för Tourmalet igen! Och denna dag med målgång på toppen :-)

No comments: