Friday, July 9, 2010

Grus- och Stigtur

Kikade på Länsstyrelsens kartverktyg igår vilket är betydligt mer detaljerat än t.ex Google Maps och "hittade" då ett par nya vägar att prova för att knyta ihop de grusvägar som jag tidigare frekventerat och därmed skapa nya varianter på mina cykelturer. Idag var det rekning och utvärdering.

Den första "vägen" var en trevlig cykelbar traktorväg modell rustik. Två parallella spår med rejält av gräs emellan. Lite stenar och lite rötter gjorde vägen rätt stiglik. Mycket trevlig, ska användas senare,

Den andra "vägen" var något som till en början såg lika lovande ut som den första men som vid en äng förvandlades till en totalt igenvuxen stig och bitvis gick den genom helt obanad terräng över kalhyggen och annat ocykelbart. Inte alls roligt, förkastas.

Den tredje "vägen" var en helt vanlig smal grusväg med skylt mot Piskatorsborg (vilket namn) och var ett trevligt alternativ till att cykla hela vägen bort till Forsby.

Nåväl, jag kom runt och hem allt väl i värmen och väl tillbaka så hade 48.2 km cyklats på ca 1 h 57 min, rätt mycket tid gick tydligen åt att gå runt där i skogen över kalhyggen och övervuxna stigar...

Strava:

1 comment:

Lennart said...

"Den tredje vägen". . .
En känd fras från politiken;
Inte snegla till väst, inte åt öster utan rakt fram åt helvete !