Friday, May 22, 2009

Provtur med cykelsits

Test Ride

Idag provade Oscar hur det funkade att åka barnsits bakpå min röda Monoc MTB. Det gick alldeles utmärkt, efter ett byte till de något bredare Kojak-däcken. Trots frisk vind gjorde vi ca 23-25 km/h i marchfart och hann med ca 19 km cykling på lite mindre än en timme. Dock var det inga muntra miner efter att jag tagit bilden och vi skulle gå in igen. Mera mera cykla!


Visa Cykeltur 22 Maj 2009 på en större karta

Turen företugs, som synes, helt utan plan. Det blev lite söndagscykling av det hela. Vid Ribban höll de som bäst på att göra i ordning för helgens fältritt, inget ont om dessa ståtliga djur, men nog blir man förvånad över att det årligen får tillåtelse av arbetarekommunen ockupera en av Malmös största rekreationsområden.

Nära Heleneholmsverket stötte vi på stadens senaste cykelsatsning, nämligen orangea prickar i gatan. Skämt åsido så är det naturligtvis kul att man på kommunal nivå försöker göra det bättre, men det blir nästan ironiskt när man cyklar fram på den dåligt underhållna och smala Heleneholmstigen där buskar och träd skymmer sikten i varenda korsning. Den gula kantlinjen vid Nobeltunnel(e)n var däremot riktigt snygg och höll effektivt bort fotdrullarna från cykelbanan. Synd bara att inte sträckan ut mot Arlöv valdes som pilotprojekt ;-)

No comments: