Friday, May 29, 2009

Fredag - Racerdag

Tog racern idag, kraftig sid & motvind på morgonen i kombination med att jag både lämnar och hämtar på dagis gör fart något högre på priolistan. Slet rätt hårt mot den osynliga backen genom Malmö, men i puckeln över vid Segekarusellen dök plötsligt en moped upp ca 300 m längre fram. En liten rödljusspurt senare och jag var ifatt och tog rulle. Skönt att få moppehäng :-) Det varade ända till växthusen utanför Lund och väl vid infarten till S:t Lars kom nästa glada överraskning. Polisen!

Tack var vägarbetet på E22 genom Lund har allt fler vardagsstressande plåtburksförare hittat "genvägen" in i Lund via S:t Lars-området (bl.a. skolområde för barn med funktionshinder som hörsel- och/eller synfel) och sin vana trogen skiter de fullständigt i den 30-skyltning som finns. Men inte idag. Farbror Blå stod och pekade med hela handen åt det håll de kom ifrån och meddelade vänligt men bestämt att här ska det inte bilköras. Tack var det blev den annars något stökiga passagen upp mot Tetra Pak rena söndagscyklingen. Bortsett från motvinden då för moppekillen blev också stoppad.

På hemvägen tog jag omvägen över Uppåkra & Nordanå och i medvinden klockades på 43 minuter "riktig" tid och kanske 2-3 minuter kortare om man räknar av rödljusen. De tillsammans med morgonturen som tog ca 50 minuter (också det riktig tid) gör att jag faktiskt kom under 1h 30m för båda sträckorna fast än hemresan var 3km längre än vanligt. återstår dock att göra om det med cykeldatorns tidtagning och vid en mindre blåsig tur.

>Nu ska jag hämta Oscar på dagis och gå å handla något gott till ikväll. Mycket kolhydrater blir det nog...

2 comments:

Lennart said...

Men moppar gör väl "bara" en 30-40 km/h eller. Fick Du växla ner då ?

NLC said...

Fick ligga å fisköra på antingen stora klingan fram och nån av de tre största bak eller lilla fram å 2-3 minsta bak. Hög kadens är bra när man ligger på rulle ;-)