Sunday, January 6, 2019

Bokslut 2018 och Mål 2019

Antalet inlägg sedan förra summeringen är pinsamt lågt och kanske, högst eventuellt, kan man ursäkta sig med att det varit mer fokus på kvalité före kvantitet men egentligen ligger väl svaret i att bloggformatet sedan en tid tillbaka känns lite passé när det finns andra plattformar för att skryta om sina bravader. Men skitsamma, en tillbakablick på året som gått och vilda gissningar för innevarande år är ändå alltid skoj att göra!

Distansmässigt hamnade cykel året på rekordnivå med över 1750 cyklade mil trots ingen Rapha 500-satsning. Ovanpå det ännu en en Superrandonneurmedalj och rekordtider på 40-, 60- och 100-milarna.

Men det cyklade inte bara fort och långt utan även med skojsighet i åtanke och som förra året inkluderade den roligaste helgen en övernattning i det fria och egenplanerat gubbbus, denna gång på se dammigaste grusvägarna som Skåne har att erbjuda. Tyvärr fanns det inte tid för någon mystur på andra sidan sundet men väl 70 backiga mil på andra sidan pölen.

Den tuffaste rundan var i särklass den 100-milare som jag och Oscar cyklade på under 40 timmar och som hade start och mål i Göteborg och där i mellan nuddade vid kusten på andra sidan. Det saknades inte tillfällen att få lida ordentligt på denna tur och vi hade båda tillfällen där det var skönt att vara två så man har någon som kan påminna en om hur härligt trötta vi var. Äkta typ-2 kul alltså!

På delad andraplats kommer de andra två snabba långcyklarturerna med den nattliga 40-milaren ett halvt hack före då vi (den ständigt återkommande dynamiska duon) i princip hade Sub 13 i en ask men den drömmen gick i kras när en enveten motvind drog upp på morgonen med 15 mil kvar. Blekingerundans 60-milaren var också hård men kanske framför allt äckligt disciplinerad och så bra utförd att målet på Sub 21 skruvades till Sub 20 efter 1/3 av distansen och resten är i princip historia.

Men allt var inte lidande och misär, på andra sidan av spektrat fanns det även tid för att cykla med familjen, både i skogen och på vägen med en 2-dagarstripp till Isaberg som en av två höjdpunkter där cykelhelgen med C över Kristi Himmelsfärd var den andra. Heldagsutflykten #thelongestday2018 blev en kul bonusgrej även om sommarvädret spelade oss ett fräckt spratt med monsunliknande regn de sista 6 milen. På det ett (snudd på traditionsenligt) nycykelbygge på senhösten och med det var året komplett.

För 2019 blir målen:

  • Superrandonneur (goes without saying ett PBP-år ;-))
  • Ett riktigt långt lopp.
  • Socialitetscykling som #thelongestday och en #øresundinvitational som bonus
  • Minst en cykelutflykt med hela familjen, t.ex lite banvallscykling med övernattning
  • Över 40 km på en timma, antingen rundbana eller "out and back"

No comments: