Thursday, July 6, 2017

Roadtrip med Team HC

Hur spenderar man som randonneurjunkie en herrweekend i juli på bästa sätt?

Jo, naturligtvis genom att cykla långt! Så istället för att ikväll somna i TV-soffan efter att barnen gått och lagt sig ikväll så cyklar jag norrut för att möta upp Oscar vid Helsingborg och därifrån göra gemensamt följe genom natten till Vänersborg. Väl framme i Lilla Paris blir det sightseeing och lite fredagsmys för att på lördag morgon ställa upp till start på CK Distans Väst nya 60-milare, vara tillbaka i tid för frukost på söndagen och sen försöka samla ihop smulorna för att på lämpligaste sätt ta sig tillbaka till smutsiga södern.

Packningslistan är spikad och kontrollvägd, cykeln provpackad och nedskakad, powerpack och batterier till lampor nyladdade, uppdaterad OSM-karta och relevanta rutter inlagda i GPSen. Ambitionsnivån är "cykelhygge" med mindre fokus på skyndsamt utförande och mer på upplevelser och äventyret. Det ryktas t.o.m om fikapauser...

Prylmässigt är det beprövade kort med väskor från Apidura där styrrullen & ramväskan får följa med på breveten medan sadelväskan, till största delen innehållandes civilt ombyte, extra bibs & cykeltröja, lite hygienartiklar samt ett lätt övernattnignskit, lämnas på lämplig effektförvaring. Belysning blir batteridrivet med en Lupine Neo4 där fram och Cateye TL-LD610 bak kompletterat med en B&M IXXI som reserv. På kroppen den vanliga kostymen från Rapha med Pro Team Thermal bibs, underställströja i merino mesh, Brevet Jersey, arm & knävärmare i merinoull, strumpor med reflexränder och Sidi Dragon MTB-pjuck.


Styrväska, 1097 gram


Sadelväska, 2005 gram


Ramväska, 600-900 gam


Let's go scandorando!

No comments: