Sunday, May 10, 2015

Lkpg 200K Brevet

Äntligen dags (igen) för en liten runda i underbara Östergötland, dagen till ära hade lillebror Erik födelsedag vilket firades med lite randonnéurande (igen). Hymers 20-milare i moturs riktning stod på schemat, en riktigt fin bana med flera bra alternativ till finfika på vägen (men mer om det senare). I klubblokalen var det tjockt med folk, nära på 30 startande tror jag vi räknade fram till, vissa rutinerade andra nybörjare.

Började dagen i traditionell stil med ägg & bacon, kaffe och som bonus leverpastejbaguette med extra mycket inlagd smörgåsgurka.


För att inte bli avhängd i Törnevik (sagt med ledmotivet från Hajen i bakgrunden) hade jag packat ner och upp och cyklat in med Cannondalen i sin näst lättaste form. Med sadelväska + extradäck, fylld fuelbag, rammonterad pump, GPS och tomma vattenflaskor landar den ändå på 8 kg. Valde dessutom små flaskor såklart för att inte behöva släpa på mer än nödvändigt...


Inget oedigt oandolok direkt, dö!

Erik hade kontrat med Felt AR utrustad med bl.a. Zipp-styre & schwoosh-schwoosh 45mm hjul och såg jävligt väldigt slimmad & snabb ut.


Jubilaren i egen hög person


Förväntning och kanske lite nervositet i luften

Innan vi rullade iväg gav oss Henrik några ord på vägen och i gemensam tropp rullade vi ut ur "stan" till Slaka och vidare söderut. Vi var fortfarande en stooor sammanhållen grupp och 2 mil efter start kom de förlösande orden från Erik om "här kommer man ju inte få vara med å dra särskilt mycket" vilket initierade en liten attack från undertecknad vilken sen skarvades på av en riktig rökare från Erik och sen var det parcykling resten av resan. Törnevik var en härlig åkbacke på ca 85 höjdmeter och jämnbrant lutning även om vi hade lite oturlig motvind som satte stopp för de allra tramsigaste tokerierna så det blev inga KOMs tagna denna gång. Förstår varför Peter gjorde sin "Everesting" just här.

Snabb utförsåka ner mot Rimforsa och första stämplingen på macken, upp på cyklarna och vidare mot Valdemarsvik. Solen stekte på rätt bra här & var och jag började ångra valet av klädsel med långärmad tröja och 3/4-bibs (vilket gjorde med prognosen 10-12 grader och mulet i åtanke). Ett par korta ben med lösa knävärmare hade suttit som gjutet när vi ömsom cyklade uppförs, sen nedförs, sen uppförs och sen nedförs igen. Det är duktigt och roligt småkuperat i trakterna runt Åtvidaberg och enligt GPS:en samlade vi ihop lika många höjdmeter (om inte fler) som förra helgens 40-milare...


Snabb skugga som hänger i


Brothers in Arms


Full pull?


Hurra! En backe till!

Milen rullade på och plötsligt var vi i Åtvidaberg och straxt därefter Falerum innan vi kryssade norrut mot Valdemarsvik och en efterlängtad och välförtjänt fika.


Bra utbud på Lilla Blå

Funderade länge & väl innan jag valde en ljummen hallonpaj med vaniljsås och toppat med en päronbiskvie (som jag sen hade i glädje av hela vägen till Ringarum).


Provar "gourmet"-läget på mobilens kamera

Efter pausen tog det en stund innan benen kom igång igen och magen kändes lite mindre full. Gissar att det var därför vi inte handlade på oss något gott vid stämplingen i Ringarum, vilket kanske hade varit smart så här i efterhand. För nånstans straxt innan Grebo (efter att vi hjälpt till att hämta hem en utbrytande hund) tog luften slut och det började gå lite segt och trögt i småbackarna som kom slag i slag. Erik muttrade något om tomma ben och jag kunde bara hålla med även om det gick att hålla rätt OK fart så länge det var platt.

Det hindrade dock inte pojkspolingen från att precis efter att vi svängt vänster in på Vårdsbergsvägen plötsligt sprattla till och knycka skylten mitt framför näsan. Skyller det hela på dålig rek och att sikten var skymd så jag inte såg skylten... Sen var det full rulle in mot klubblokalen och slutstämpling på den närbelägna pizzerian på 7:14.

Tydligen såg jag väl lite trött ut eller något för när vi precis skulle fara vidare kommer en ur personalen ut med en stor tillbringare kallt vatten och undrar vänligt om det inte behövs fyllas på lite i flaskorna. Bara tacka och ta emot, hade gärna satt mig och ätit redan där men vi hade andra middagsplaner redan i tankarna.


Framme

Sen blev det stort galej presentöppning, indisk mat & dryck samt lite bubbel på kvällen. En riktigt bra dag helt enkelt.


Cobra

Strava:

och Strava Flyby

No comments: