Sunday, April 27, 2014

Malmö 300K Brevet

Soligt och varmt men rätt blåsigt på gårdagens 30-milare från Malmö. 15-talet hugade spekulanter ställde upp för att cykla i ett försommarfagert Skåne och som vid de två tidigare brevetstarterna i år så var startfältet kryddat med besökare från vårt gemytliga grannland i väster - kul!


Gula rapsfält på väg till starten


Strax dax för avfärd

På väg ut ur Malmö och mot Lund var det ett rätt beskedligt tempo på den relativt stora gruppen men så fort vi rundat Brunnshög så släppte vi på lite mer. Motvinden höll dock farten nere och de sega motluten upp mot Höör delade som vanligt av fältet i mindre delar och väl framme vid första kontrollen var vi tre i täten som stämplade snabbt och improviserat på Preem (eftersom det vanliga stämpelstället Frendo hade stängt för ombyggnad).

Mot Ljungbyhed hade vi nu vinden i ryggen och det gick var väl också enda sträckan där det gick undan på riktigt -med ca 38 i snitt fram till nästa kontroll och det utan att vi för den skulle körde slut på oss. Det fanns för mycket mys att titta på samtidigt: nyutslagen bokskog, vitsippehav, glador, ystra lammungar - you name it. Lyckades t.o.m. plocka fram mobilen och knäppa en bild i farten:


Nackarpsdalen

Ännu en snabb stämpling i Ljungbyhed och sen två vändor över Söderåsen via Kågeröd innan det var dags för en av de mysigaste och mulligaste sträckorna av dem alla på rundan - den mellan Klippan och upp mot Eket. Lite mysigt kuperat på smal väg och sagolik barrskog - love it! Vilken tur att 400K-banan också lagts om för att köra samma sträcka :-)

Snälla sidan av Hallandsåsen forcerades med (öd)mjukhet, vinden som nu kom från sidan bådade om att de sista 10 milen skulle odla pannben och inte blev det bättre av att mina fötter hade börjat svullna upp och jag kunde förnimma en kraftig ömhet i båda stortårna. Att trampa gjorde ont, att stå och trampa var outhärdligt men att ge upp var inget alternativ eftersom det var ungefär lika långt till Malmö som hem. Räddningen blev en glasspaus i Helsingborg och sen köra utan strumpor samt att få en luftningspaus utanför Lödde.


Glasspaus i Helsingborg

I Bjärred kom till slut tempobenen igång igen och de sista 2 milen gick om än inte med njutning så åtminstone med ett leende på läpparna även om jag gravt bommade skyltspurten in i Malmö. Slutstämpling några minuter innan kl 7 och en korv på det (dagens första mål efter frukost) satt som en smäck.


En välförtjänt korv i Malmö

Lite utrustningssnack: Båda 20-milarna i år och förra året kördes på CAAD10:an och även om det gått snabbt och bra så har dess sadel (SLR Kit Carbonio) och sadelstolpe (3T Doric) kanske inte varit ett under av komfort. Egentligen hade jag tänkt att köra denna 30-milare på den vanliga brevetcykeln, hade t.o.m. byggt en specialkassett - 12-28 men i stundens ingivelse på fredagskvällen (dvs efter en öl eller två) så verkade det som en bra idé att köra på en lättare setup. Så sadel & stolpe byttes ut mot känt material från pendlar/vintercykeln, en sadel som även gått ett varv runt Skånes gränser även om jag nog helst hade kunnat montera på den där SLR:en med titanrails som skickades från Wiggle för två veckor sen. Undrar var den blivit av förresten...


En gammal trotjänare fick rycka in

Morgon efter dagen före började med persedelvård och granskning av solbrännelinjer innan det var dags att gratulatera lillebror Erik som kom 6:a i sin tävlingsdebut på elitnivå och lillebror Anders som dagen till ära fyller år.


Raphalicious

No comments: