Sunday, May 11, 2014

Lkpg 300K Brevet

Vilken dag! Solen sken, fåglarna kvittrade, blommorna blommade, flaggorna var hissade och flaggviftande barn i kortbyxor i var & varannan by hyllade cyklisternas ankomst. Eller nä, så var det ju faktiskt inte. Men vi hade rätt kul ändå på den norra 30-milaren från Linkeboda.

Henrik mötte upp i klubblokalen där inte mindre än 8 (eller var det 9?) cyklister hade trotsat väderprognosernas hot om regn & kyla. Utrustningen var nog lika blandad som tidsambitionerna, det fanns cyklar allt från kolfiber med senaste DA-gruppen till CX med titanram och 38 mm Kojaks. Peter hade nog den mest utstuderade & genomeffektiva kitning av långcyklarracer som jag någonsin sett med bl.a. tempopinnar, ramväskor och dubbla cykeldatorer.


Erik är skeptisk till flaskstorleken


CK Hymer, en klubb med anor

Kl 7 rullade vi iväg för att lugnt & samlat köra ut ur stan och la i en högre växel efter Kärna. Susade mot Berg på torra vägar men under tunga moln. I småbackarna mot Sandvik & Vånga blev lite mindre gruppen efter att en ville ta resten av rundan i ett lite mer lagom tempo. Nu var vi fem kvar i täten. Oftast höll vi ihop rätt bra, ibland lite mindre men kom ändå i samlad tropp in för stämpling i Vingåker.


På väg mot Vreta Kloster


Lucka?

På det korta benet mot Katrineholm kom regnet. Ett strilande regn av oändlighetskaraktär och det blev snart rätt blött och kallt (om man inte såg till att ligga längst fram och dra förstås). Vid stämplingen passade vi på att ta en lunchpaus på det som inte var Sibylla utan "Sväng In". Kebab, ham- & veggieburgare serverades och slukades omgående samtidigt som försökte värma upp oss hjälpligt.


Det är blött, det är kallt, men kul i alla fall


Lunch

Från Katrineholm till färjan över Bråviken var det enligt kartnoterna 62,5 km och när vi gav oss iväg hade vi prick 2 timmar att hinna med färjan halv tre. Ingen omöjlig uppgift, även om den försvårades av att biten mot Björkvik var synnerligen gropig och ojämn samt att sträckan som skulle cyklas var 2 kilometer längre än beräknat. Så även om tempot ökades redan efter halva sträckan för att komma i tid så blev det som vanligt (eller iaf andra gången av 2 möjliga försök) en brutal forcering den sista 15 kilometerna över Kolmårdsbackarna. I sista böjen möter vi de första bilarna och rullar på färjan en halv minut innan avgång.


Tajmat & klart i minsta detalj

Snutten ner mot Stegeborgfärjan gick tvärtom i mjukt & följsamt tempo. För att hinna med färjan halv fyra hade vi behövt snitta ca 38-40 och med ett mer normalt tempo skulle vi ändå ha en 20 minuter över för att fika.


Glass! Bara solen som fattas

På sista delen tillbaka till Linköping blev vägarna riktigt kurviga & mysiga och nu behagade även solen titta fram. Plötsligt uppenbarade sig även en liten backe som gick fint att sprätta i.

Sista milen gick i ett rasande tempo, någon var väl sugen på kaffe kan jag tänka. <å>

Strava:

No comments: