Sunday, January 22, 2012

Vinterdistans

Idag blev det nå nytt, gruppcykling! Eller grupp & grupp, det var bara två som hade samlats vid kiosken i Södra Sandby när jag dök upp på min vinterkittade MTB och den ena hade redan fått kalla fötter och valde att åka hem igen. Vädret var precis så där härligt skånevintrigt, 2-5 cm snö, slask, modd och fullt med smältvatten däremellan. Hur kan ett distanspass i januari bli bättre liksom?

Nåväl, vi två kvarvarande drog iväg på en runda och hade en väldigt trevlig tur med mycket surr. Dock höll min ben på att gå upp i rök när vi skulle över Romelåsen. Med nymonterat dubbdäck fram och enpetat bak blev det rätt tufft när bakhjulet dessutom började slira så fort man ställde sig upp för att kunna ta i. Väl uppe så kom belöningen i form av vansinnigt vackert vinterlandskap följt av en liten backe till =)

En intressant observation är att förvånansvärt många bilister i Skåne verkar köra med sommardäck även på vintern. Och att detta idiotval inte på något sätt begränsar i vilken fart som föraren anser att fordonet bör framföras i. Bäst idag var den minibuss av amerikansk modell som inte bara hade det vansinnigt svårt att stanna innan stopplinjen utan även ansåg sig kunna köra före oss som kom på huvudleden. Det hade säkert funkat en sommardag, men nu det liiiite för lite friktion under däcken för att den manövern skulle gå att utföras trafiksäkert. Tur för honom att vi inte körde något tyngre och mer svårtstannat...

Strava:

No comments: