Friday, January 13, 2012

Fulsnyggt


Bilden "lånad" från www.canyon.com

Cykelsiten road.cc håller på att göra en total genomgång av vad proffslagen kör på 2012 (i avdelningen: Varför skriva själv när man kan länka till andra?).

Så långt har de hunnit igenom 11 stall och det slår mig att de flesta moderna kolfiberhojjar blivit minst sagt rätt så vulgära och fula. Kan verkligen inte komma överens med Pinarellos "spagettigaffel", Ridleys megaloggor eller överdådiga högprofilshjul som på Bianchin. Snyggast är nog (tyvärr ändå) Canyons Ultimate CF SLX som ses här ovan. Men då bara i team edition där den begåvats med lite färger, alla "budgetmodellerna" finns ju endast i svart eller vitt...

Ett återkommande problem verkar dessutom vara att hjulen "tappar" sina ventiler. Hela 8 av 11 (hittills) porträtterade cyklar saknar just den lilla detalj som justerar lufttrycket i däcken. Mycket märkligt.

Lika märkligt är det att C35-hjulen som sitter på Mark Cavendish nya linjehoj verkar vara någon slags prototyp med korsade ekrar fram. Eller är det photoshop-nissen som varit framme nu igen om "klibbat om" hjulen?

No comments: