Saturday, March 26, 2011

Brevet 200km Malmö

Så var det äntligen dags att cykla min första brevetcykling, en nätt liten runda på 200 km runt i Skånes vackra natur. Det var härligt solsken hela vägen, temperaturen låg mellan 3 och 9 grader och vinden låg på både från norr, öst, väst och syd.

Det var 16 som kom till start vid Shell Holma kl 8 denna lördagsmorgon och spridningen på de deltagande cyklisterna var nog lika stor som bredden av cyklar. Vissa hade kört flera långlopp och breveter förut och för andra var det premiär. En del körde på karbonhojjar av senaste modell, andra på "vanliga" aluminiumramar eller stål och titan. Själv körde jag på stål, Concorde Colombo var vapnet för dagen. Kanske mest för att det var den cykel som hade flest ekrar på bakhjulet i sann randonneur-anda.

Straxt efter Bjärred hade vi i täten format en grupp på 8 som cyklade på bra tillsammans. Tempot var till en början lite avvaktande fram till kontrollen i Marieholm men sedan fick ci ordentlig fart ner till Ystad. Där tog vi en 25 minuters paus med fika och innan vi fortsatte i en lite mindre grupp på 5 längs kusten mot Trelleborg. Från Trelleborg var det sedan "mammas gata" hela vägen upp till Malmö via sista kontrollen i Höllviken.

Lite bilder blev det också:
Stora moln utanför Lomma, gav dock inget regn

Fina vägar mot Örtofta

Günter strålar ikapp med solskenet

Mer solskencykling mellan Gårdstånga och Flyinge

Totalt 201 km cyklades på 6 h 41 minuter och gav ett rullsnitt på 30 km/h. Med 30 minuters stopp och pauser var vi "i mål" ca kvart över 15.

Strava:

2 comments:

Lennart said...

Inga dubbdäck va?
Vem skötte navigeringen?
/L

NLC said...

Nix, inga dubbisar. Det var prima vägar! Vi körde navigationen tillsammans, men jag fick assistera med lokalkännedom genom Trelleborg och Höllviken.