Friday, May 10, 2013

Linköping brevet 300K

Vilken himmelsfärdsbrevet det blev igår! Små, smala, kuperade och mycket trevliga vägar, bra väder och (med en skånings mått mätt) måttligt vind på hela rundan gav två riktigt glada och något sprättiga cyklister. Startade från CK Hymers klubblokal prick 7 och efter några inledande och värmande kilometer vred jag och Erik på motorn lite mer för att sedan tillsammans cruisa ner till Åtvidaberg via Bestorp på Sveriges kanske mulligaste väg. Dimmorna hängde kvar över åkrarna men här och var kom solen i mellan och satte pricken över i:t.


Kungligt mottagande från Maximus


Dimman lättar (snart)

Efter ett snabbt stopp i Åtvid rullade vi så vidare på dagens längsta ben på 128 km upp. Först på den mysiga 134:an, sen på ännu krokigare småvägar innan de sista kilometerna på plattmark ledde oss till Ombergs fot och lite uppförstrampa till Stocklycke vandrarhem. Där kostade vi på oss en wienerbrödsfika och drog sen vidare ut på s(ch)lätta mot Borensberg.


Härliga vyer mellan Åtvidaberg och Rimforsa


Och krokiga vägar


En sten på Omberg

Framme i Borensberg valde i mellan kebabsmack eller husman och lyckades efter lite charmant övertalning snacka till oss med personalen på Gästis att få äta dagens lunch trots att de hade stängt serveringen en halvtimma tidigare. Utgår från att det var våra läckra och smäckra stassar som avgjorde till vår fördel, bättre det än att få "ni såg ut att behöva det"-kommentaren...


Flygande Jakob med ris & sallad, nu börjar det bli lite suddigt

Efter Borensberg var det dags att ge sig på gamla välbekanta vägar norr om Motala ström (eller snarare sjöarna som strömmen sammanbinder) och vidare norr om Roxen till Norsholm för dagens näst sista kontroll. Någonstans utanför en lada full med gödsel började det dessutom tokregna. Sen var det uppehåll en stund för en ny regnskur osv osv. På förekommen anledning blev det således lite tunt med bilder från de sista 8 milen och de som blev var om möjligt än mer suddiga än hur jag själv kände mig.

För att toppa upplevelsen av regn så kom den sista kraftiga skuren precis när vi svängde ut från Grensholmsvägen ner mot Norsholm vilket resulterade i två rätt blöta skepnader som staplade in på Statoil för att stämpla och proviantera lite socker. Ringde Kalle för att förvarna och sen på't igen för de sista 3 milen tillbaka till Lkpg. Slutstämpling 17.41 (var det väl) och nån timmas fikamys innan det var dags att tacka för en trevlig tur och arrangemang och rulla hemåt igen.

Strava:

No comments: