Saturday, April 20, 2013

Malmö brevet 300K

Dags igen för lite långcykling, men den här gången blev det soloåkning isf myspys i grupp. Avfärd som vanligt 08.00 och efter lite småsnack i de inledande trafikljuset seglade jag iväg på egen hand ut ur Malmö med sikte på första kontrollen i Höör. Kändes lite segt och kallt med konstig kant/motvind från norr, men med lugn och fin åkning på välbekanta vägar gick ju det med.

Snabb stämpling i Höör och sen vidare mot Ljungbyhed. Trots att rutten nu var västlig istället för östlig så var motvinden kvar. Lyckligtvis fanns det lite mer träd och dungar runt om vägen och mjukade upp så det gick nu lite snabbare än innan. Vid foten av Söderåsen stod en hel skog med bokar och bara väntade på att få slå ut på riktigt medan vitsipporna tog vara på det solljus som ännu kom ner genom trädkronorna. Lovar gott inför 40-milaren om två veckor!

Ja just det, hittade den här skyltkombon på vägen. Fick mig osökt att tänka på KBCK.


Var det någon som sa "stock"?

I Ljungbyhed blev det finfika på conditoriet. Min speciella klädsel väckte viss muntration hos det lokala klientelet som gladeligen berättade om sina cykeläventyr (alá Jack) och att de minsann funderat på att cykla hela Sverige runt och undrade stilla hur lång tid det kunde tänkas ta. Efter den lilla pratstunden var det dags att attackera "berget" Söderåsen för att komma över till Kågeröd och sen styra kosan norrut igen över nyss nämnda ås för att cykla upp mot Eket och Hallandsåsens topp.


Konstigt, det ser inte alls lika brant ut på bild

Första backen gick bra, inte toksnabbt men med jämnt och lagom tempo givet att det ändå var 20 mil kvar att cykla. Andra backen gick lite trögare för den kantvind som tidigare känts av kom nu rakt på näbben så fort riktningen var åt NV. Tyvärr var det ungefär 8 mil cykling åt just det väderstrecket som väntade och det blev en rätt jobbig historia innan stämplingen vid Hallandsåsen var nådd och man kunde köpa sig lite tröstgodis för fortsatt lycka.

Sen vände turen och ner mot Ängelholm och Helsingborg var det en go vind i ryggen. Plötsligt var man bara framme liksom och sen var det bara att köra på. Kom in i Malmö och slutstämplade lite innan lagom till halv sju vilket belönades med glass som sig bör.


Tänk den som hade en egen skog


Äntligen!


Well worth waiting for

Strava:

No comments: