Saturday, December 1, 2012

Jedi Tricks

Efter att de första tre veckor i november ha kunnat träna rätt så regelbundet har det den senaste veckan varit mest jobb & en trötthet (det verkar dessutom vara "något som går" nu). En timma ute innan jobbet i måndags och en timma HIT på trainern i tisdags men i övrigt stilla och vackert.

Och nu när helgen kom så hade snön ockuperat marken vilket gjorde att det istället för en lugn runda ute blev en timma "sweet spot" på trainern istället. Eller kanske rättare sagt: tidsmaskinen. För aldrig att en timma tar så långt tid som när man trampar och trampar utan att komma någonstans. Eller 20 minuter för den delen, mentalt är maxgränsen runt 5 minuter just nu. Det är då det är bra med lite Jedi tricks!


Tidsmaskinen

Så istället för att köra 5 minuter intervall + 2 minuter vila så behåller man samma intensitet fram till nästa intervall (som givetvis antingen är lite tuffare eller lite längre). Och hela tiden mala på i skallen "bara fem minuter till" och "håll ut 2 minuter till" - om & om igen. Och tillslut har man kört 45-50 minuter straxt under tröskeln, sweet (spot)! Avslutade med en halvhjärtat spurt för att få till det rätta skaket i benen efteråt.


Those are not the Watts you are looking for

No comments: