Saturday, July 28, 2012

Till havet och hem

Planen för dagen var att åka med hela familjen + helgbesöket till Stenshuvud nationalpark och kika på naturen. Men 5 personer varav en i barnstol blev lite för trångt så vad gör ödmjuk undertecknad då om inte erbjuda sig att cykla? Två koppar kaffe till frukost och iväg!


Klar för avfärd

Solen sken (som vanligt när jag har semester) men från syd kom en härligt frisk kantvind som skulle sällskapa hela vägen fram. Utanför Sjöbo blev det dessutom lite mysig stigkörning och felkörning. I S:t Olof förbereddes som bäst Olofsdagen (med all rätta).


Lite stigcyklat blev det också


Inte idag, men imorgon!

I Stenshuvud knatade vi upp på små kullar, åt pastasallad och Oscar och jag tog långa turen runt och ner på sanden. Benen var vid det här laget så där härligt sladdriga och bådade om en minnesvärd tur hem.

För nu hade vinden dessutom busat till det och gjort helt om mot väderleksprogonsen som gissat på ostliga vindar runt 10-12 m/s. Nu var det SV-V-NV för hela slanten och lite innan halvvägs kom den hammaren.

Tog en paus och halsade det sista vattnet tillsammans med en Runekaka och surade lite över resultatet i herrarnas linjelopp i OS. Ca 15 km kvar till Harlösa där jag visste det fanns en öppen affär och där blev det storkalas med dubbelt av allt!


Sockerchock i motvindsbonk

Men jag slapp ju i alla fall regnet :-)

Strava:

No comments: