Monday, July 16, 2012

Skåne Runt

Mysrunda runt Skåne på två dagar med start & mål i Malmö. Tony hade fixat en fin bana som gick över Skanör, Ystad, Skillinge, Brösarp, Bromölla, Näsum, Lönsboda, Älmhult, Osby, Markaryd, Hjärnarp, Båstad, Torekov, Ängelholm, Mölle, Helsingborg och sen tillbaka till Malmö.

För omväxlings skull körde jag på Pacern den här gången. Möjligheten att få in lite bredare däck (valde till slut 25 mm bak) och styrväska fram fällde avgörandet. Fick t.o.m. ner en liten systemkamera :-)


Fullpackad "randonneuse"


What's in my bag?

Cyklade (vad annars) till starten och mötte upp med Tony & Sven-Erik vid Shell Holma. Hann precis surra lite om veckans händelser i TdF innan det var dags för avfärd.


Startplatsen

Moln och lite regn i luften, svaga sydliga vindar och lite svalt. Velade länge kvällen innan om jag skulle köra med kortbyxor eller knickers, valde det senare och ångrade mig inte för en sekund. Snabb körning ner till Skanör och sen vidare mot Trelleborg-Ystad-Skillinge.


Here we go again

Lunchade i Skillinge på något fiskrökeri med den minsta "baguette" världen skådat. Brötschen hade varit en mer korrekt beskrivning. Nåja, jag hade ju redan ätit en ägg & baconmacka på vägen.


"Baguette" med skagenröra i Skillinge

Vidare mot Simrishamn, Brösarp och Kivik där vi någonstans på vägen blev överfallna av ett regn som bara tilltog i styrka. På rv 19 upp mot Maglehem cyklade vi motströms i uppförsbackarna och efter att ha passerat en 5-6 bilar som tagit skydd på P-fickor längs vägen hittade vi till slut en busskur att pausa i. På med en vindväst och upp i sadeln igen när det började släppa lite.


Regn utanför Maglehem


Mer regn

Middagspaus på kiosken i Rinkaby, hamburgare & kaffe för mig + en snabbladdning av GPS:en (som jag av någon outgrundlig anledning inte laddade kvällen innan). Efter en stund satt vi båda och skakade i våra blöta kläder, dags att dra vidare!


Matstopp i Rinkaby

Fortsatte mot Nymölla, Bromölla till Näsum för lite fika och styrde sen vidare mot Vånga för att få dagens överraskning...


Paus i Näsum


Fin slingrande väg norr om Vånga


Som förvandlade sig till en underbart kuperad grusväg

Efter detta blev det inte så många bra tillfällen att ta mer bilder, cyklingen till Älmhult via Lönsboda och sen ner till Osby blev en aning "forcerad" för att hinna fram i tid och vi tog in på Stora Hotellet 22.00 prick. Tyvärr var det för sent för att få tag på något varmt att äta så det blev läsk, chips & godis istället. Tydligen är utelivet i Osby inte så hett att det behövs en nattöppen kiosk (?)

Kompenserade gårdagens uteblivna bukfylla med en rejäl hotellfrukost på morgonen och avfärd kvart i nio. Under natten hade regnet dragit förbi och ersatts av friska (syd)västliga vindar. Rakt på näbben från Osby till Markaryd där det blev en liten glasspaus.


Tip-top i Markaryd

Från Markaryd till gled vi ner över Hallandsåsen mot Hjärnarp och hamburgare på Sibylla för att återigen ta oss över åsen igen mot Båstad & Torekov via "italienska vägen". Utsikt, motlut och motvind i en utmanande kombination. Vidare via några felkörningar i Ängeholm mot Mölle.


Grand Hôtel i Mölle

Det hade inte gått fort hittills och nu hoppades vi få lite medvind, men den räckte bara till Höganäs där det f.ö. verkar som att begreppet "calzone special" inte är bekant...


Calzone med räkor i Höganäs

Ca 8 mil kvar och lite trötta ben och vi pinnade på via Viken, Laröd, Helsingborg, Råå och efter backen upp över Glumslöv passade jag på att ta lite bilder. Nu kunde vi se Turning Torsop, Barsebäck & bron :-)


Pandashot uppför Glumslöv


Full fart på väg ner


Snart hemma!

Tillbaka i Malmö precis innan kl 22 och efter lite frukt & mandel och en flaska äpplejuice var det dags att äntligen få cykla hem i medvind!

Etapp I:

Etapp II:

4 comments:

Lennart said...

De va fan va mycket grillkol ni skulle ha med er ...

NLC said...

=)

Martin Rutgersson said...

Hej

Vilken sorts styrväska är det som är på bilden. Skall köpa en vattentät väska till en tourer men tycker att de med rullöppning är lite omständiga.

Du får gjärna maila mig ett svar på rutgersson3000 snabel gmail.com.

Tack
Martin

NLC said...

Hej Martin

Det är en Ortlieb Ultimate Classic som man t.ex. kan köpa hos Wiggle