Monday, July 30, 2012

Sol, grus & motvind

Vilket skitväder som rullat in från OS-byn i London! Lyckades ändå pricka in en runda mellan åsk- & regnskurarna men eftersom blöta landsvägar ger en skitig cykel oavsett hur man kör men det är mycket coolare med riktigt grusgegg så blev det en runda med inslag av hårda & snabba grusvägar på Pacern.

Började fint med stig(ningen) från Linero mot Hardeberga, mot/genom S Sandby och ut på Revinge övningsfält och sen vidare över Björnstorp för att köra Ättarpsvägen och Alberta/Trulstorpsvägen till Kyrkheddinge. Just sträckan mellan 11:an och Björnstorp var faktiskt en liten premiär för mig och visade sig vara ganska så, ganska så najs.


Utsikt mot Björnstorp

Men efter regn kom idag inte bara sol utan även en tilltagande västlig vind med nästa front som kom rullande in och där någonstans utanför Torna Hällestad sa benen att nu får du faktiskt lugna ner dig lite om det ska vara något sprätt kvar till helgens 60-milare och så fick det bli. En pysande punka på bakhjulet hjälpte visst också till att hålla nere farten den sista milen.


Blev det nåt kort nu då?

Strava:

4 comments:

Lennart said...

Grus är härligt, det känns som om hjulen sitter lite löst ...

NLC said...

Och har man tur är det bara grus mellan tänderna efteråt, har man otur är det hästb..s

Lennart said...

Punka nu igen! Du får fan skaffa riktiga däck snart istället för dom därna ormskinnen ...

NLC said...

Det var ändå på mina Gatorskins! Ett litet hål mitt på och inget vasst kvar i däcket, kanske läge att köpa nya inför hösten...