Saturday, May 12, 2012

Malmö brevet 300K, 2nd round

Superhemligt recept på 1 st kallrökt randonneur: Ta en cykelgubbe av lagom storlek, låt mjukna under 6-7 timmar med iskalla friska vindar (gärna kuling i byarna) kryddat med regn. Efter halva tiden öka kuperingen på banan tills gubben är genomrökt och totalt färdig. Smaka av och servera med en rejäl klick ajvar.

En variant på denna anrättning är genomkokt randonneur. Byt då ut de iskalla vindarna mot stillastående varm luft och se till att inte tillsätta vatten under tillredningen. Denna blir dessutom bara bättre om man marinerar randonnueren i whisky kvällen innan,

Som prognosen antydde så blev det en tuff runda idag med vinden och regnet + ANNAT. Och någonstans mellan Eket och Hjärnarp märkte jag att fingrarna olägligt nog inte riktigt vill bli lyda längre. Växla/bromsa gick OK, men nu hade jag ju stannat för att pissa och jag kunde bara inte få ner dragkedjan på överdragsbyxorna. Tydligen var det ingen hit att köra med genomsura handskar (som dessutom saknar "padding" i handflatan),

Vad gör man då? Jo ta fram "randonneurens räddning" - ett par diskhandskar. På med nya, torra (kortfingrade) cykelhandskar, trä diskhandskarna ovanpå, hoppas att kombon torra handskar och vattentät barriär hjälper till att värma upp händerna så pass att man kan ta kisspausen lite senare. Och det fungerade :-)

Upp vid Hallandsåsen gick blixtlåsen både ner och upp utan problem och en 150 gram hamburgertallrik + en lång sittning med en varm kopp kaffe senare gick de sista 11 milen helt galant.

Strava:


4 till start


Vackra vyer med nyutspruckna men lite suddiga böcker


Jag vill också ha en egen skog


Varsel (yrsel) om att jag borde köra en 100-milare i Täby?

2 comments:

Stina said...

Hade du medvind på vägen hem eller?;-)

NLC said...

Lite medvind fick man efter Helsingborg och det var väldigt välkommet :-)