Sunday, January 3, 2010

Upptäcksfärd

Trots -8 grader och en isande kall nordvind blev det en liten upptäcktsfärd per cykel ut till Bunkeflo idag. Detta område har jag tidigare bara sporadiskt cyklat igenom på väg till/från Klagshamn eller för att komma vidare ner mot Näset, men med de senaste årens nybygge av bostäder skulle det kunna finnas fina cykelvägar att upptäcka.

Dessutom behövde den röda pendlar-MTB:n rastas. I december konverterades den till en singelspeed och i dagarna blev den dessutom uppgraderad den med en läcker Avid Juicy 5 (hydraulisk) skivbroms fram. Och för optimal funktion och prestanda på hejdaren måste skiva och belägg först bromsas in.

Vädret bemästrades kungligt med "lager på lager"-princip och fin-fina skoöverdrag (PRO Endure NPU+).

Turen gick i hyffsad marchfart på ca 27-32 km/h på frostbitna men snöfria cykelbanor och "motorbanor". Väl framme i Bunkeflo tog det något lugnare, dels för att inte dra ner flera hektoliter kall luft i lungorna men ffa för att spana på de nya husen. De var fula. Vita, "moderna" skokartonger i 1-3 våningar med grå detaljer som fönster och dörrar. Tur att solen sken iaf...

Väl ute och irrandes i B-flo så fick jag också förmånen att uppleva vad nyexploaterade områden kan erbjuda, nämligen detta:


Cruisade igenom resten av området tillbaka ut mot Klagshamnsvägen och sen blev det (i lite snabbare tempo) en kort runda via Naffentorpsvägen, Tygelsjöstigen och genom våra gamla "hoods" vid Gröndal hem.

Åsso en karta på turen

Visa En rundtur på en större karta

25.3 km på 59 min 45 sek (enligt cykeldatorn), cykelloggandet av 2010 har börjat!

No comments: