Sunday, January 31, 2010

Snöig söndagsrullning



Visa Söndagstur 31/1 2010 på en större karta

Inga stordåd uträttades idag. Kanske var det pga besöket med Oscar på vårdcentralen Granen igår kväll 19.50-21.15 där läkaren snabbt konstaterade det vi redan visste - han har fått öroninflammation (igen). Kanske var det pga den något stökiga natten. Kanske var det pga ymnigt snöfall och rätt mycket vind. Kanske var det för att det redan låg en decimeter oplogad, saltmoddig, bildäckspressad snö på marken. Men kul var det!

Det nya framdäcket grävde sig med bravur ner genom snö och modd och bet ordentligt i underlaget med alla sina 160 dubbar och jag vågade bitvis lägga på lite mer tryck på styret och belönades omgående med ännu bättre grepp. Visst var det slirigt, visst ålade sig det odubbade bakhjulet då och då genom drivor och snömodd. Men hela tiden var det med en känsla av kontroll både rakt fram, i kurvor och under inbromsning.

Enda "issuen" var vid friluftsområdet i Riseberga där en oplogad, men vältrampad och sedemera översnöad gång&cykel-väg gav lite för stort motstånd för att vara cykelbar. Iaf utan 2.5" däck med 1.5-2 bars tryck. Och de hade inte varit så roliga resten av turen ;-)

Sträcka: ~19 km, Tid: 1h 1min, vurpor: 0

Avslutar med en bild med temat "Jag spårar, alltså finns jag"

[EDIT] Eftersom en del av turen gick längs med Norra Grängesbergsgatan så blir det en liten favoritlänk från den bloggen också - Jihadskörkortsteori, håll till godo!

No comments: