Monday, January 1, 2018

Bokslut 2017 & Mål 2018

Dags för den årliga summeringen av mina cykelbravader och en blygsam prognos för nästa år!

Superrandonneur för sjunde året i rad med totalt 7 starter gav bra skjuts på på milfronten där årsdistansen slutade strax under 1600 mil (varav en dryg fjärdedel varit cykelpendling). Till det drygt 80 timmar trainertramp - med en topp 10 placering totalt på #kompiskampen2017 - samt 70 mil löpning (men det är ju inte det den här bloggen handlar om).

Den roligaste och längsta helgen blev den egna 100-milaren med nattlig prolog till Vänersborg som uppvärmning inför en larvigt läcker 60-milare som gick in i Norge och tillbaka. Den tuffaste rundan var nog den 60-milare där vi försökte cykla fort men Øresund Rundt XL i mars med slask och snöglopp tar definitivt en stark andraplats.

På cykelköparfronten var det länge lugnt ända tills det blev höst och suget efter en CX/gravel blev för stort och vips så kom det en Trek Crockett in i bilden. Kanske med viss inspiration från den gode Simon i GCN och hans gravel bike.

Innan dess blev det även MTB-loppspremiär på Sveriges stigtätaste lopp Snapphaneturen samt en 200 km cargorando med tradionella tillbehör så var nästan hela listan av årsmålen klara.

Förutom det viktigaste och bästa - cykla mer med min fru! Och det blev det, både på MTB och landsväg innan hon körde en solotur till Gbg. Till det ett par fina rundor i skogen med hela familjen där höjdpunkten var dagsutflykten till Isaberg.

För 2018 blir målen:

  • Superrandonneur och ett lopp med nattstart samt en start på annan ort
  • Socialitetscykling - #thelongestday OCH #øresundinvitational
  • En cykelweekend med min fru
  • En annan helgs cykling med familjen i Isaberg
  • Inga brutna ben.

7 comments:

Cattis said...

Det ser roligt ut, speciellt målet att ha cykelweekend med mig:-)

Unknown said...

Väldigt praktiskt att de första fyra styckena är fullständigt identiska med mitt år :)

NLC said...

Ska du bryta ben?? 😁

NLC said...

Två om man räknar ordentligt ;-)

Unknown said...

Okej, okej, om man ska vara riktigt petig är det främst stycke 3 och 4 som verkligen liknar mitt år.

Johannes Sikström said...
This comment has been removed by the author.
Johannes Sikström said...

Fin statistik! Jag har blivit så sugen på att skaffa Veloviewer, tror de blir så närmare sommaren när jag tar fram cykeln igen. Mitt år landade på 211 h, men hoppas på mer 2018. Mitt träningsår 2017