Saturday, December 30, 2017

Rapha Festive 500 - 2017

Det är nog lika bra att erkänna direkt - förmånen att få cykla 50 mil i mellandagarna är rätt lyxigt även om det innebär okristligt tidiga mornar, frusna tår och skitiga kläder. Med en bas av långrundor kryddat med något kortare rann milen på rätt friskt utan att benen helt grisade ihop.

Särskilt många bilder blev det dock inte, dels för att det är lite riskabelt att hala fram mobiluren i tid och otid med vinterhandskar på men framför allt för att det inte blir särskilt mycket variation i motiv eller perspektiv när man cyklar själv i mörker.

Inledde med en liten bensträckare på julafton på vägar som bitvis var glimrande frostiga. När solen väl steg över horisonten och vinden kom lite mer från sidan än rakt på kunde jag ändå släppa på lite och tajma in 10-färjan tillbaka till Fårö för julemat, Kalle och klappar. Juldagen bjöd på mildare väder och en överraskande temporunda där jag med dubbade däck nästan snittade 33 km/h på drygt 90 minuter.


Svart kaffe och svarta vägar


Vem blir inte glad av en Camino?


Lite blött här & var

Annandagen var det åter dags för en distansrunda före lunch innan det var dags för miljöombyte till underbara Östergyllen och en avslutande "pièce de résistance" med 19 mil på en kopp kaffe varav lite mer än hälften gick på kurviga och mjuka grusvägar som sög sådär härligt i benen och jag kunde skriva in sammanlagt 508 km i loggboken.

Sen blev det visst en liten runda till, 11 mil med lillebror på vinterfrostiga och vackra småvägar.

Julafton - 124 km

Juldagen - 50 km

Annandag Jul - 145 km

En rätt vanlig torsdag - 189 km

Lördagsgodis - 112 km

No comments: