Monday, October 10, 2016

Skogshjulskul

Har ju inte skrivit så mycket om den skogscykling som numer utgör en rätt signifikant del av min tid i sadeln. Det blir dock inte så många mil, men desto fler pulsslag och helfestliga upptäckarturer kryddat med lagom dos av Strava-hets. Den nya XC-raketen som köptes i somras har redan hunnit gå lite drygt 70 mil med ett (relativt) minimum av modifikationer (bara byte av sadel, däck + slang och växelreglage + bakväxel).

Men förra veckan blev det ändring på det! Från ActionSports levererades nya customhjul med blandad kompott från från DT Swiss - den nya X361-fälgen på 350-nav och Competition Race-ekrar. Vikten på 781/911 gram fram/bak är kanske inte superlätt men ändå 450 gram mindre än de som satt på original, till det ett par 160 mm skivor som lättade ekipaget med 100 gram till.

Testrundan blev lite stigsnurr i Skrylle med en klart kvickare cykel och PR på 21 Strava-segment (fastän det i ärlighetens namn ska sägas jag inte är alls särskilt snabb här utan fortfarande mest försöker lära mig banan). Mer kontroll, snabbare svängar = roligare körning helt enkelt. Mumma!

No comments: