Sunday, August 31, 2014

Malmö 300K Brevet, 2nd round

Det började ju så bra med en småsval men otroligt vacker morgon där solen bröt igenom molnen och så det var gott som vindstilla.

Vid starten hade ett helg gäng glada gubbar och en lika glad gumma samlat sig för en dag i sadeln. Dagen till ära med internationellt finfrämmande med en deltagare från Novosibirsk!

Men fick sen ett varsel om att det nog skulle bli tuffare än väntat...

Starten gick och jada, jada, jada så var jag själv. Utanför Lund träffade jag på Aron som visserligen var anmäld och betald men inte hade orkat gå upp i tid för att cykla in och till starten i Malmö. Han frågade artigt om han fick hänga med och det gick väl bra, men bara han antingen satt på rulle, cyklade bredvid eller låg (minst) 10 meter framför. Efter några snabba stämplingar Höör, Ljungbyhed och Kågeröd susade vi nedför Söderåsen i 50 knyck.

Ungefär halvvägs in på rundan började det regna lite lätt för att under utförskörningen ner mot Hjärnarp övergå till i en rejäl störtskur. De saltimpregnerade komfortkuddarna i min hjälm blev rejält genomsköljda och resulterade i knapp ledsyn på vänster öga (medan höger var mer eller mindre helt borta). Lite mer spännande än vad som var komfortabelt. Regnet skulle sen komma och gå för resten av rundan.

Hallandsåsens södra stigning attackerades makligt och väl där uppe träffade vi på tre cyklister som lätt kunde misstas för att vara tvättäkta randonneurer (alla de klassiska attributen uppfyllda), men det visade sig märkligt nog "bara" vara ett gäng glada britter som var på cyklade från Berlin och via Malmö upp till Göteborg för att sen ta båten hem. Vädret verkade inte bekomma dem nämnvärt.

Med 10 mil kvar med regn och en småelak vind från sydost tyckte nog Aron det var lite trist att sitta på rulle så han gick om och försvann mot horisonten. Kilometerna började ticka oroväckande långsamt på GPS:ens display och med en känsla av att cykla i sirap kändes målet att trivselcykla på 11 timmar avlägset, nu var det bara att kämpa sig hem. Slutstämplade till slut på 11:12 och vände sen på cykel(e)n för de avslutande 2 milen hem.

Efter 13 timmar egentid var det lite svårt att få någon större medlidande från min kära familj, särskilt som undertröjan hade flera torra fläckar.

Strava:

No comments: