Sunday, March 30, 2014

Malmö 200K Brevet


Storsamling vid pumpen

Över 20 hugade cyklister av olika storlek, styrka och härkomst cyklade iväg prick 8.00 från Shell Holma. Samlat genom och ut ur ett kylslaget Malmö, därefter bet sidvinden i och till Marieholm hade det delats av med ett 15-tal i täten och 5-6 achterfolgers. På långa benet ner mot Ystad var vinden mestadels ostlig vilket gav blandat rakt mot, sidvind och sidamot vilket effektivt och skoningslöst smulade sönder den större gruppen till små enklaver av cyklister som vinglade runt på de mittskånska vägarna.


KBCKs JLarsson tar en förning

Vid andra stämplingen vid Statoil Ystad var vi tre kvar i topp och tog en liggfika på en solbelyst gräsplätt och betraktade små och jättesmå grupper av cyklister som ramlade in med mathungrig blick. Efter Ystad var det äntligen medvind, och duktigt med sådan också och man surfade iväg till Höllviken i 40-45 km/h utan allt för stor trampinsats. Sista benet mot Malmö gick rätt lugnt med avslutande krokar runt vägarbeten och improvisation vid Hyllie. Slutstämplade tillsammans med Martin och Aron efter prick 7 timmar.

Stort kudos till Aron som inte bara hade skippat frukosten utan även tidigt smällde en eker i bakhjulet och ändå var med framme och drog starkt runt hela rundan.

Strava:

No comments: