Sunday, August 5, 2012

Malmö brevet 600K, 2nd try

Sol och måttliga SV-vindar, skönt att äntligen ha lite flyt med vädret det här året. Vi var 6 som kom till start och efter ett par mil hade en grupp på 4 bildats i täten; det var jag, Tony och två gästspelare - en dansk & stockholmaren Mattias Krantz. Till första kontrollen i Höör var det bra fart och det fortsatte hela vägen till andra stämplingen i Osby där vi tog lite mellanmål.


Glad skit i gubbrandoneekläder (Rapha + Assos)


Små fina vägar

Fika!

Fortsatte i samma stil mot kontrollen Alvesta och även om svetten lackade och det bitvis var lite tråkig väg längs med 23:an (den är verkligen rutten att cykla på) var det bra humör i gruppen. Eftersom det rullade på så fint bestämde vi att vänta med matpausen till Vaggeryd


Hej Kamprad


Sockerchock!

Från Alvesta rullade det på längs lv 126 / rv 30 på böljande kuperade vägar mot kontrollen i Vrigstad och vidare till Svenarum. Här kom ett par riktigt fina backar med lutningar upp mot 8-10% på den sista milen in mot Vaggeryd. Med matpausen hägrande sprätte det ordentlig i benen och det var riktigt skönt att kunna köra på lite hårdare och känna att kroppen svarade även efter 9 timmars cykling. Ankomst i Vaggeryd vid halv sju-tiden och beställde in det bästa huset hade att erbjuda.


I okristna bygder får man skylta med kyrkorna


Pizza igen, denna gång dubbel Calzone (utan räkor)

Vidare mot Ljunbgy på gamla E4:an, kanske inte världens roligaste sträcka men lättåkt och denna gång utan motvind. I Ljungby tog i en paus för kaffe, kaka och lite nattcyklingsbestyr.


Reflexer är fin skit


Eller hur Tony?

Nu hade dock vädret skojat till det lite och istället för väderprognosens löfte om klart väder och uppehåll var det blötsvarta vägar och även lite regn i luften. Någonstans på vägen mot Halmstad släppte vår danske vän kontakten med gruppen för att ta resten av resan i sitt eget tempo. Efter nedförsbacken till Simlångsdalen ökades tempot lite, vägarna hade torkat upp och fullmånen hjälpte till att lysa vägbanan.

Stämpling i Halmstad ca halv ett och där var det som vanligt bra service av personalen & high life med traktens motorburna ungdom som roade sig med att bränna gummi i sänkta 740:s. Polisen kom förbi, morsade på oss och frågade om vi var på väg till Göteborg eller Malmö, verkar som att det här med trötta cyklister i reflexväst som irrar runt på bensinmackar mitt i natten är välbekant i Halland...

På väg mot Laholm valde även Mattias att ta sitt eget tempo och ungefär samtidigt passade jag på att byta cykelbyxor i en busskur eftersom det börjat svida rätt rejält i de nedre regionerna. Noterade att huden runt ljumskarna och rumpan såg ut som jag hade dragit röven genom ett snår med brännässlor dock utan den uppfriskande och bedövande känslan. Lite Idomin hade suttit fint här men i brist på det så var det bara att bita ihop och vara glad för att jag inte hade planerat något cyklingsrelaterat för söndagen.

Ankomst till Helsingborg runt halv fem och "frukost" på närbelägen McD för påfyllning av fett & socker. Sista benet blev sen lite blandat med en otroligt vacker soluppgång, följt av kall dimma från Landskrona och hela vägen till Malmö. Tempolåren kom till slut igång igen med 2 mil kvar och slutstämpling på 23 timmar & 23 minuter. Lite glass på det och sen ståcykling á la Cadel Evans med grepp djupt i bocken hela vägen hem.


En med extra flott


Dimmigt


Målglass

På det hela taget en helt OK runda med mycket trevligt sällskap, precis som det ska vara :-)

Strava:

4 comments:

Calmsund said...

men om man kollar på ditt strava så kommer du ju inte upp i 600K är det verkligen OK? ;-P

NLC said...

är väl GPSen som avrundar... ;-)

Unknown said...

Allt i ett svep är verkligen imponerande! Grattis :)

NLC said...

Vi stannade ju och åt också ;-)