Sunday, November 27, 2011

Bortblåst

Ibland är det skönt att köra ett distanspass på cykeln för att rensa tankarna lite. Dagen till ära hade Concorden och jag även sällskap av lill-Berit som hjälpte till att blåsa vettet ur knoppen och kraften ur benen.

Startade turen med att omväxlande köra sidamed och sidamot till Lomma, fortsatte därefter med lite frisk kustkantvind mot Bjärred och Borgeby (inga vindsurfare hade dock orkat masa sig ut vid Habo Ljung) innan jag vek av mot Furulund och fortsatte i fin medvind hela vägen till Gårdstånga. Här fortsatte det märkligt nog med mer sidvind vilken höll i sig bra fram till Revinge där motvinden till slut kom som en rejäl käftsmäll.

Började med att växla ner på lilla klingan för att inte spränga benen helt och pinnade på mot Dalby. Även om den sträckan var rätt tuff så var det bara början. Precis när man trodde det inte gick att cykla långsammare kom en riktig slägga rakt i skrevet (tänk Clint Eastwood och Richard Kiel i Pale Rider) - motvinden från helvetet! I nerförsbacken (!) från Lunnarp var jag tvungen att stå och bryta för att överhuvudtaget komma fram.

Sen fortsatte det i samma visa med motvind, mer motvind och några snuttar till av motvinden från helvetet. Hade jag haft en effektmätare på cykeln hade den säkert visat en miljon watt eller nåt. Säkert! Hade jag haft en CX hade det förstås varit en barnlek...

Strava:

Och efter ett sånt kraftprov behövs såklart påfyllning av kolhydratdepåerna:

1 comment:

Lennart said...

Fast med en CX hade det bara blivit en slät kopp ...