Thursday, June 9, 2011

Giro d'Italia 2011 - Epilog

Den avslutande veckan på årets giro blev lite avslagen redan efter den 13:e etappen (upp till Großglockner) då Alberto Contador (Saxo Bank) utökade sin ledning mot de närmast jagande Vincenzo Nibali (Liquigas) och Michele Scarponi (Lampre) till över 3 minuter.

Det mest spännande efter det var den 14:e etappen upp till Monte Zoncolan där tävlingsledningen in i det sista (t.o.m. under etappens gång) ändrade bansträckningen för cyklisterna så att tillslut ingen visste hur långt de hade kört eller hur långt de hade kvar förrän de stod vid foten av den sista stigningen. Den etappen vanns till slut av Igor Anton (Euskaltel) som disponerade sina krafter väl och vann välförtjänt.

Men efter Contador vann i utklassningsstil på bergstempot efter vilodagen så var det sportsligt roliga över för den här gången. Att någon som fortfarande är under utredning för dopning får fortsätta tävla och ställa upp (och vinna) Grand Tours är löjeväckande. Att det dessutom kommer ta över ett år innan frågan avgörs hos CAS är katastrof. Men å andra sidan har ju redan Spaniens premiärminister sagt att "El Pistolero" är oskyldig, so waht's the fuzz?

Mer tragikomisk läsning i ämnet hittar man bl.a. på bloggen A Twisted Spoke

No comments: