Sunday, September 19, 2010

La Vuelta 2010, del VI

Vilken dramatik det var i gårdagensetppanes avgörande! Med 4 kilometer kvar ryckte tvåan Mosquera och ledaren Nibali fick direkt svårt att hänga med. Det skiljde 50 sekunder mellan de båda men eftersom det är 20 "bonussekunder" till vinnaren, 12 till tvåan och 8 till trean så räcker det för Mosquera att komma i mål 30 sekunder före Nibali så länge det är två andra cyklister där i mellan.

Men backen är så brant så brant och det som vanligtvis skulle tagit runt 5 minuter att cykla tar nu 15 minuter... Nibali som såg både kokt och rökt ut lämnade plötsligt sitt sällskap med bl.a. Frank Schleck och Rodriguez och tog upp den ensamma jakten uppför berget. De sista 2 kilometrarna oftast på allra lättaste växeln (38-28), och till slut lyckades Nibali hämta in och nästan rycka ifrån Mosquera som dock höll ifrån och vann etappen med en sekund. Sådan skillnad mot när Andy & Contador cyklade "hand i hand" uppför Tourmalet i årets TdF, kanske var det bonusekundrarna som lockade?

Idag blir det finåka med avslutning i Madrid, stort grattis till Nibali som i Vueltan visar på att 3:e platsen på årets Girot inte var en tillfällighet.

No comments: