Tuesday, August 8, 2017

Barnsligt kul i Isaberg

Ett av semesterns mål var att åka iväg en heldag till något annat ställe för ny och trevlig stigcykling med familjen. Efter en kortare efterforskning föll valet på Isaberg då det både erbjuder korta och långa stigar, flera byggda XC-spår, teknikbana, kurser samt har både backar och lite flackare terräng. Sagt och gjort så packades bilen full med cyklar och grejor för att i arla morgonstund köra drygt 25 norrut och installera oss vid Hestras "Mountain Resort" strax efter kl 10 på förmiddagen.


This is how we roll, 4 MTBs i skuffen

Efter en snabb mellanmålsmacka var det dags för dagens första bokade pass, en barn-/familjekurs i MTB för Oscar och mig. Instruktören Philip (antar att han inte stavar med "F" men frågade aldrig), guidade barnen pedagogiskt i nedförskörning, smådrops, balansövningar och pump track. 90 minuter senare var vi rejält varma i kläderna körde vi vidare på egen hand bl.a. med en genomåkning av XC-banan samt skojsade med hela familje i pump tracks och teknikbanan.


Upp med blicken, håll balansen

Pustade ut över en lätt lunch och sen på't igen med test av Vita Slingan och mera teknikträning medan C gick sin kurs innan jag körde sista åket med ytterligare ett varvpå XC-banan samt två försök på SM XCO-banan (där det visade sig att jag trots i mitt tycke välföljd banmarkering missade en loop båda gångerna) innan jag rundade av med ett test på den orangea intervallen.

En liten video blev det också förståss:

Sju timmar efter att vi anlänt hade vi hunnit bli lite mosiga så innan någon blev trött och ledsen packade vi ihop för hemförd via ett besök på amerikanskt snabbmatshak i Gislaved.

Strava:No comments: