Sunday, May 7, 2017

Malmö 400K Brevet

Årets andra brevetlopp och allt verkade vara precis så där bra som man bara vill att det ska vara. Benen var redan småbruna, vädret verkade (för en gångs skull?) vara riktigt trevligt och det vanliga gänget hade fått tillskott genom Patch. Till det en ny 400K bana med mycket kustcykling och en hel del fina vyer.

Cykelvalet var enkelt, efter Øresund Rundt XL har jag (ännu) inte hunnit eller orkat tvätta den ordinarie långcyklarcykeln så istället kittade jag upp CAAD10:an med ramväska från Apidura, lampor och ett extra flaskställ. Spenderade fredagskvällen åt att packa, väga och plocka bort tills följande kit grid utkristalliserade sig:

Egentligen var det nog lite mycket mat, så på morgonen delade jag mandelmassebiten i två och varav den ena halvan hamnade direkt i kylskåpet och den andra först fick följa med på ca 440 km rundtur innan den kunde göra sällskap. I övrigt användes alla kläder och inga slangar. 8.5 kg torrvikt vägde cykeln in på, inte så pjåkigt för ett randolok.

När lördagsmorgonen kom var det lite som med barn på julafton, vaknade en halvtimma innan alarmet skulle ringa och hade god tid på mig att fixa kaffe, klä på mig, äta frukost, lösa gårdagens korsord, putsa skorna, fylla vattenflaskorna, noja lite över vinden, fippla runt på sociala medier innan klockan blev 7 och det äntligen var dags att rulla iväg mot Malmö.


Macka med jordnötssmör, kyckling, bacon och en bit fläskpannkaka

Vid starten var det full rulle i butiken, 9 hugade cyklister hade samlats och vi småsnackade lite samtidigt som stämpelkorten fylldes i med nödvändig info. Prick 8 rullade vi iväg och väl utanför stadsgränsen rullade vi snart upp i en god fart och vid kontrollen i Blentarp efter 50 km var vi en grupp om fem i täten.


Happy faces

Snabb stämpling och iväg mot Laholm, ca 15 mil bort. Med pigga ben var vi plötsligt i Höör ramlade där den del av rundan som var ruttad på relativt oanvänd brevetterräng började. Snirkliga vägar, små stugor, vajande plaggor, barn som stod i vägkanten och hejade - det kunde inte bli mycket bättre.


The train is rolling


What would Sagan do?

I Ljungbyhed tog vi ett litet mellanstopp, Ebbe behövde plocka av benvärmarna och Mattias avsåg att stanna för lunch. Således var vi en kvartett som rullade vidare mot Halland och åsen som skiljer agnarna från vet(t)et. I det lilla skogspartiet efter att man passerat rv 24 var det dags för traditionsenligt smågodispaus tillika Kodakmoment


Vad äter du på ?

På andra sidan åsen var det lite lagom blåsigt och efter en kortare kantvindskörning ramlade vi in på Preem i Laholm strax innan kl 15 för en välförtjänt paus. På något konstigt sätt trodde jag mig vara sugen på korv med mos, vilket jag inte alls var. Lyckligtvis köpte jag också två glassar som kompensation.


Skulle nog tagit en chorizo i bröd

När vi sedan vände cyklarna söderut hade vi också lite mindre än halva distansen kvar och ännu mer av det goda. Både vind, sol och utsikt var bedårande på det korta benet till Torekov där vi sladdade till för en kort fotostämpling i hamnen.


Nästan alla kom med (på bilden)

Sedan runt Skälderviken för att göra om samma manöver i Mölle (även om det när sanningen ska fram där var lite svårare att slita sig från bänken i solen).


Salta och sega gubbar

Nu var det bara dryga tio mil "him" och dessutom mest medvind. Men så roligt får man inte ha det så i Höganäs passade min GPS på att krascha vilket krävde två omstarter och gav mig en fin möjlighet att öka pulsen när jag sen fick cykla ifatt trion i täten. Samma sak höll på att repeteras i Helsingborg, men där kunde den ändå hitta satellitfix rullandes så istället för att jaga blev jag "bara" av med några kilometers loggning.

Sen kom till slut ögonblicket både jag och Oscar åkt runt och väntat på hela dagen, cykla med utsikt över Glumslövs back i aftonsol. Hjärtat slog några extra slag och kinderna blev rosiga, konstigt bara att man måste ut å härja i drygt 12 timmar bara för att komma dit =)


Glumslövs finest

Efter en svidande förlust vid Malmöskylten (nej, jag räknar in Farhults-spurten då rycket kom när jag försökte brygga upp Patch tillbaka till gruppen) rullade vi snyggt ner längs Nobelvägen och slutstämplade straxt efter 22 på 14 h 9 m. Vissa tröttare än andra, men ingen nämnd och ingen glömd ;-)


Done and dusted

Strava:

2 comments:

Unknown said...

Tack för skjutsen! Vilka monsterförningar, Nils!

NLC said...

Tack själv, alltid roligt med sällskap =)