Saturday, March 19, 2016

Lund 200K Brevet

Äntligen dags att dra på långcyklaräventyr. Årets premiär var förlagd till Lund, med en bana ToR till Hishult dvs med enbart en kontroll vilket tillsammans med ett stort startfält och ett antal på förhand fartglatt inställda deltagare pekade mot en snabb och rolig runda. Jag får nog dock ta på mig att inte ha hälsat på alla, men som klent försvar får jag ta till att det inte riktigt hanns med denna gång.


Storsamling vid pumpen


Patch elakt råa hoj

Ut ur Lund var det tydligen relativt lättrullat för knappt hade någon säga brevetkontroll innan farten låg någonstans i trakten runt 35-40 km/h och folk började tugga styrlinga bara för att sitta med på rullen när min gode randovän Oscar drev upp ett tryggt tempo. I höjd med Eslöv var vi 6 st i täten och kom sedan att hålla ihop på resten av turen också.

För att inte bli alltför ivrig blev cykelvalet en kär gammal vän, min Concorde - nu med (till mesta delen) DA 7800 bestyckning. Kanske varken styvast eller lättast i stallet med men härlig åkkänsla och goda minnen. För att bättra på oddsen att få visa upp mina grymma punkalagningsskillz satt dessutom ett Vittoria Pave CG på baktill och utanför Ica i Perstorp slängde jag därmed i en ny slang på lite under 9 minuter (utan stress). Gissningsvis var det dock inte däcket utan ventil(jäveln) som spelade mig ett spratt den här gången, men det får jag utvärdera imorgon.

Pretty in pink

Resten av resan upp mot Hishult var rätt odramatisk med inslag av småsprättande i varje liten backe vi kunde hitta, kalvar på grönbete deluxe. Som vanligt var det skyltspurt på -hult och -ryd vilket troligen slutade med 4 st randonneurer som inte fattade någonting och undertecknad + Oscar som tävlade om att fåna oss mest. Poängmässigt var det övertag till spurtkungen, dvs inte jag.

Efter en mysig liten fikapaus i bordet utanför Ica i Hishult bar det av tillbaka söderut när benen så där lagom hade hunnit stabba till sig. Men efter några kilometers igångrull var alla på med på tåget och Oscar fortsatte sätta tempo i täten. Efter den nötiga slakmotan ut från Röstånga kom också en naggande kantvind som gjorde att den nyss så fint sammanhållna gruppen låg utspridda lite här och var i echelons.


Återsamlat för en stund


Duktiga som vi var så valdes GC-vägen

De sista 3 milen rullade dock på i god fart, kanske var det slutstämplingsplatsen på Max i Lund som lockade.


Steel is real

Eller var det lite after bike?

6:33 stannade klockan på varav 6:03 var rull tid och en halvtimma annat.

Strava:

No comments: