Friday, October 23, 2015

It's Alive!

Nu har det varit tyst länge nog på bloggfronten. Efter förra breveten har det varit lite annat att stå i som kalasfiranden, jobb + ANNAT. Lite av det som sorterar under det sistnämnda har varit att renoveringsrestaurera min (över 10 år) gamla Monoc Project TC2 XC. Den är ju bara 26" och har kvar fästena för fälgbroms så man kommer väl bli utskrattad i skogen, men tar rätt breda däck och väger inte bly.

Med en Marzocchi MXC Air 80 mm (anno 2002), nya Magura MT2 hejdare, X9 reglage/bakväxel med clutch, en 38T N/W klinga fram och ett par beg racehjul skodda med X-king 2.2 RaceSport (med Black Chili förstås) så tippade den in på dryga 10,5 kg. Inte så illa pinkat ändå för med tanke på att bara gaffel och aluram står för 35% av ekipagets vikt.

Så ut och härja! Det som tidigare var mitt största käpphäst, att det är för mycket transport till & från "skogen", har blivit lite mindre av ett problem nu när det finns ett cyklingsbart MTB-spår i Skrylle. Och om man tänker efter är det inte sååååå långt till Bokskogens spår heller. Och sen är man ju nästan i Bökeberg. Och...

Nästa steg är att köpa knäskydd för stenarna är mycket hårdare än vad jag mindes att de var. Åtminstone ett för vänster knä för det verkar vara åt det hållet jag trillar numer.

No comments: