Sunday, September 13, 2015

Malmö 200K - tredje gången gillt

Avslutningsrunda på brevetsäsongen och till starten hade inte mindre än 24 glada cyklister kommit med lika olika ambition som utrustning. För vissa var det premiär medan andra var rutinerade rävar men gemensamt för alla var ett litet gult kort på fickan för en sista chans att samla stämplar från charmiga samhällen på den sydsvenska landsbygden. Dagen bjöd på en förnimbar ostlig vind som gav en föraning om vad som komma skulle när vi i så samlad tropp som möjligt rullade iväg mot första kontrollen i Blentarp. Rätt snart var vi uppdelade i flera smågrupper med en kvartett i täten där undertecknad huserade.


Har du sett en sån här förut?

Bokskogen och Häckeberga visade sin bästa sida av sensommaren och vips stod vi på Tempo och köade tillsammans med ortsborna som skulle köpa bullar (vilket alltså är skånska för det uppläsningar kallar frallor) till frukosten. En stämpel i kortet och sen iväg, jag och Ebbe gled stillsamt iväg medan den andra halvan av gruppen skulle ståfika (lite oklart där). Under tiden vi stannat hade fler cyklister anslutit så de var i gott sällskap för att komma ikapp.


Snart dags för Mårten

Men så blev det inte och i ett lagom tempo drog vi till Höör för andra stämpeln och svepte sedan tredje benet till Ljungbyhed i all hast. Nu var det bara 7 mil kvar och en liten knöl att överbrygga. På väg uppför Lotta på Åsen blev vi omkörda av tre Corvetter varav en vi senare själva cyklade om, inte bara en utan t.o.m. två gånger. Kanske för att vederbörande inte hittade men likaväl... ;-) Sen kom sidvindsfesten och avbröt skadeglädjen av att ha kränkt om 149 kW.


Veka vader, snygga sockar

Men även denna gång kunde till slut Turning Torso siktas och straxt innan tre sladdade vi åter in på Shellmacken i Holma för en sista stämpel och en välförtjänt glass.

Strava:

Och Strava Flyby

No comments: