Saturday, July 19, 2014

Reek

Mer än en vecka sen senast det blev något mer än "cykla till affären"-cykling och för att fira det så hade vädret bullat upp med strålande solsken och (snudd på) medelhavsvärme. Efter en snabb & stabil frukost bestående av 2 nutellamackor och 2 koppar kaffe rullade jag ut Cannondalen och sprätte iväg för att möta upp Patch i Dalby. Efter lite snicksnackande kom vi snart till Torna-Hällestad och första gruset.


Bomber time!

Själv lyckades jag bomba på så pass att sidan på bakdäcket skars upp av en vass sten och det blev till att byta slang samt laga däck mitt i en svärm av myggor och hästflugor. Nog för att Vittoria Pavé är ett följsamt och väldans trevligt däck att cykla på (har i år kört på 2 st 25 mm bakdäck utan punkteringar i ca 500 mil på både grus och asfalt) men de har sina egenheter som att de kanske inte är väldens mest tåliga för just skär på sidan. Ett par GP4000S II i 25 mm är nu beställda.

Rullade sen snabbt vidare till Önneköp för en sockertoppning och därefter propagandacykling till Kivik för att doppa tårna i havet.

Tillbakavägen bjöd på ännu mer värme, blottade bringor, tomma vattenflaskor och även en del (för mig) nya vägar på Österlen. Efter en glass- & förfriskningspaus vid kiosken i Sövde och blev det mer grus över Romelåsen - riktigt, riktigt najs (även om jag med ett trasigt bakdäck inte vågade stå på ordentligt). Avslutade de sista milen i någon slags försök till tempoställning för att riktigt mosa till benen och skallen innan det var dags att jaga barn på gräsmattan hemmavid.

Nästa lördag är det dags att göra om samma tur men med start & mål i Malmö.

Strava:

4 comments:

Unknown said...

Låter som en göddig runda! Är det din räser, eller är det en cross du kör på? Tänkte på grusvägarna.

NLC said...

Vi körde racer båda två, tar man det bara lite mjukt och håller koll på gropar etc går det alldeles utmärkt. Det är ju knappast värre än riktig pavé™

Unknown said...

Jo, det så klart. De tål nog mer än vad man tror. Bara jag som är skraj när jag kör över mer än ett dammkorn med trihojen. :)

NLC said...

Ja det är ju klart att med TT/tri-hoj har man ju en lite annorlunda sittställning ;-)