Sunday, February 23, 2014

Tussilago

I fredags stack jag ut på en runda innan jobbet men kom liksom inte riktigt hela vägen fram. Turen som var planerad till ca 4 mil slutade nänligen abrupt redan efter 25 km i ett dike strax utanför Lunnarp. Exakt vad som hände vet jag ännu inte, det finns inga vittnen till olyckan och jag har en rejäl minneslucka från några minuter innan till några timmar efter smällen, men troligtvis var det ett stort och elakt potthål som gjorde kaoz med mig & min cykel.

Vurpan i sig verkar gått till så att jag (kanske) lyckades väja för hålet med framhjulet men att bakhjulet gick ner hårt samtidigt som cykeln varit lite på sniskan. Därifrån blev det troligen en highside åt höger med avslutande hård asfaltslandning på axel(e)n, högra knät och höger pekknoge. Avslutningsvis har jag nog slagit i hjälm och ansiktet över höger axel med en hjärnomskakning som följd samt ett rejält jack på okbenet.

Resultatet blev drygt ett dygn på sjukan (dit jag tydligen kommit i ambulans efter att ha blivit hittad i vägkanten) med röntgen, stygn, prover, slötittande på pingviner på DR1 + ANNAT. Jag är väldigt glad och tacksam för de snälla människor som tog hand om mig både på vägen, i ambulansen, på akuten & KAVA samt alla som hört av sig för att stötta och önska snabb tillfriskning.


Say cheezus


Akta er för dessa


Lite skevt där bak tror jag minsann

Avslutningsvis vill jag bara säga:


Bär hjälm!

9 comments:

Middleman said...

Shit! Att nåt sånt där ska hända är min stora skräck också. Och just det där med minneslucka och inte riktigt veta vad som hänt. Särskilt om det skulle vara en bil involverad.

Skönt att det verkar ha gått hyfsat bra i alla fall. Upp i sadeln igen bara.

/m

NLC said...

Ja, det är inte så kul när man inser att man faktiskt inte har en aning om hur det gått till eller vad som hänt efter smällen.

Men som sagt verkar det ändå gått bra efter omständigheterna och så snart huvudet börjar kännas bättre ska jag försöka komma ut och rulla lite i vårsolen igen.

Unknown said...

Shit! Inte kul! Krya på dig, och krya på hojen också!

NLC said...

Hojjen verkar ha varit den som klarat sig bäst tror jag, förutom bakfälgen som behöver bytas då (det blev inte ens punka på slangen, Gatorskins är asgrymma...).

Lennart said...

Vägtrafikant skall iakttaga de omsorg och varsamhet som till förekommande av trafikolycka betingas av omständigheterna...

Anonymous said...

Shit! Det där gör ont bara att läsa om :-( Är du pigg nog så man kan åka förbi med en hink tröst-ben-and-jarrys i veckan?

NLC said...

Jag är rätt så pigg nu, huvudvärken har börjat släppa och även tröttheten. Ska plocka stygnen på onsdag, men annars är det inget större planerat.

Calmsund said...

Skönt att höra att det gått så bra som det gjort!
Ska nog dra och kolla på en hjälm innan jag försöker mig på cyklande i vår...fan att det ska krävas nåt sånt här innan man tänker till :-$
Ta hand om dig

NLC said...

Med eller utan hjälm, glöm inte att lyfta blicken och kolla var du cyklar också :-P