Saturday, December 7, 2013

Lördagsgodis

Igår blev det en sväng in till SUS Malmö för att undersöka på blodpumpen med ultraljud och sen bli uppkopplad med elektroder & sladdar för 24h inspelning av EKG. Hur det var att cykla i efterdyningarna av stormen Sven vet förmodligen den trogne läsaren redan, även om filmen kanske inte förmedlade exakt hur röd man blir om kinden när det kommer hagel i 15-20 m/s från sidan. Gäller dock att ta vara på tillfällena, efter nattens och morgonens snöfall så ser det nämligen ut som det blev den sista racerturen på ett tag framöver.

Ultraljudet visade inga problem eller konstigheter, allt klaffade och såg bra ut. För EKG-undersökningen skulle man inte känna sig förhindrat av sladdhärvan på bröstet utan göra "allt man brukar göra", även träna/motionera. Dock mådde inte inspelningsdosan så bra av att bada eller duscha och så jag väntade med trainertrampet så att det skulle vara slut precis inspelningen var över och man kunde plocka av schabraket.


Men var ska man få plats med pulsbandet?


Ah, godis för benen!

4 comments:

Unknown said...

Blev du remitterad till kardiologen? Misstänker det. Genom vårdcentral, eller?
Jag har också gjort långtids-EKG för några år sedan. Men skulle vilja göra ett nytt test.
Innan testet tyckte de att jag hade typ extraslag. Men testet visade inga problem. Inte då i alla fall.

Min "inspelningsapparat" då var lite smidigare än din. Men de hade typ epoxilimmat fast elektroderna!

NLC said...

Har deltagit som "frisk kontrollgrupp" i en studie vid RMC på SUS. Nu ville de göra lite fler mätningar och då ställer man så klart upp!

Stina said...

Jag är ganska nyfiken på vad de sa när de såg din pulskurva under träning ...

NLC said...

Gissningsvis "kan han inte klockan, det var ju 6 minuters ansträning..." ;-)