Friday, June 7, 2013

Något stort på G

För drygt två år sen sneglade jag på en Bullitt, men det blev inget den gången. Nu är det dock klart & betalt med en beställning på ett ramkit av modellen Bullitt Bluebird '71:

Komponentlistan är under bearbetning och kommer till viss del bestå av sånt som blivit över och redan ligger på hyllorna hemma för att minimera budgeten. Undantaget är förstås 20"-framhjulet som är tänkt att få någon modell av dynamo för att både leverera lumen och ström. Drivlinan är tänkt att vara 1x10 med 38T fram och 12-28 eller 11-34 bak, får nog prova mig fram till vad som är bäst för att orka med fullpackad hoj (några större backar är det ju inte att tala om häromkring).

Ramen förväntas komma till Köpenhamn någon gång i början av juli men frågan är hur den ska komma över sundet. Ett alternativ hade varit helt enkelt ta med en väska med hjul, verktyg + ANNAT, meka ihop det i cykelbart skick någonstans närheten av butiken och sen cykla hem den (via färjan Helsingør-Helsingborg). Kanske kan man dessutom kan råka få med sig en back Tuborg på vägen...

Bäst då att specialstudera 1-2-3 instruktionerna (feat. Elvis) för hur man sätter ihop monstret:

2 comments:

Unknown said...

Hur går det? Jag var ju lovad högupplösta close ups!

NLC said...

Det är på gång, ska bara få tag på ramen först... Kanske hinner med att fixa in lite närbilder på utvalda komponenter så länge :-)