Sunday, April 29, 2012

All Work and No Play

Har inte blivit mycket cyklat denna veckan, bara pendling + en sväng förbi DHL i fredags efter jobbet för att leka "budpojke". Istället har det varit jobb, jobb, jobb - i trädgården! Men det ger ju bra core-träning har jag hört...

Nog med gnäll, nu kommer värmen på riktigt och snart är det dags att premiärtura på Caad10:an, bara två månader efter inköp. Spänningen är oliiiiiiiidlig.

Friday, April 27, 2012

Push the Button

Vid den nybyggda korsningen Rådmansgatan/Carl Gustavs väg i Malmö har det satts upp räcke för cyklisten att stödja sig mot då väntetiden på grön signal kan bli lång eftersom trycknappen inte kan nås utan att man korsar stopplinjen (alternativ att har rejält långa armar).

Saturday, April 21, 2012

Malmö brevet 300K

Började dagen med att dra på fina cykelstassen med långa byxor och långärmad tröja för att sen käka en riktig brevetfrukost:

Satt sen och slösurfade lite innan det var dags att hetsfylla vattenflaskan och trycka ner 8 Runekakor i bakfickorna och cykla in till Malmö för starten kl 8:00. Hann lyckligtvis ändå med att kolla in startfältet för Un Giro di Sporco Sud 2012 som hade samlats vid station Triangeln. 93 anmälda, det är classy! Kanske man skulle skaffa sig en sån där #fixie ändå?

Vid startplatsen var ett 10-tal sugna randonneurer samlade men straxt efter starten råkade det hända sig att vi liksom skiljdes åt vid ett rödljus. Jag trampade på lite lagom långsamt med tanken att den lilla luckan borde en grupp på 8-9 pers kunna köra igen. Men icke, så det blev även denna gång en solorunda. Men å andra sidan hinner man fundera en hel del när man kör själv i 30 mil så helt värdelöst var det nog inte (bevis lämnas som övning åt läsaren)...

På rundan skulle (som tidigare nämnts) Söderåsen överlistas två gånger, först förbi Lotta på Åsen (som var stängt) sen Kågerödsbacken. Nu var det väl knappast så att man sprätte uppför backarna, men det kändes ändå rätt OK med tanke på att det ändå var lite drygt 20 mil kvar att köra. Skänkte en tanke åt Öijer & de andra #elitåkarna som skulle få köra Lotta-backen inte mindre än tre gånger, vilken skrattfest det måste varit på slutet!

Efter Söderåsen var det dags för ett mulligt, småkuperat parti småväg mellan Klippan och foten av Hallandsåsen. Nu började jag bli lite varm i mina långa byxor men med 2 km kvar till stämplingen i Eket kom en kall störtskur och gjorde slut på det problemet. Det fortsatte sen regna i ungefär en timma till så att händerna skulle få bli så där härligt oanvändbara. Bildkvalitén på fotograferingen blev därefter:


Avtaget till "Anna på åsen"

Upp vid stämplingen på Hallandsåsen blev det lyxfika, kaffe med både fralla OCH en liten minitårta. Vad mer behöver man?

Backen ner gick så klart galant, men även färden vidare mot Helsingborg gick i ett rasande tempo. Efter stämplingen i Helsingborg vände dock vinden helt och ökade så att de sista 6 milen skulle bli en lagom lång pina. Det pendlade mellan härligt utmanande med "in your face"-vind och riktigt sunkig kantvind. Och med ben som från ett lamm var det bara att bita ihop och gilla läget. Men när den här skylten väl syntes var livet lite lättare att leva igen

Väl i mål firades det stort med en MER och ost/baconkorv. Efter det var jag redo att använda den strategiskt framställda soptunnan... Beställde "taxi" hem och belöning i form av glass och andra onyttigheter för att fira ännu en dag i dårarnas tecken.


Mission accomplished

Om två veckor kör vi igen, då 400K B-)

Strava:

Friday, April 20, 2012

Cykla långt i kort?

Prognosen för morgondagens brevet lockar med 10-12 grader, sol bakom moln, svaga vindar men också något regn framåt eftermiddagen. Så frågan är om man ska våga sig på kortbyxat + knävärmare (och frysa pungen av sig sen på kvällen) eller köra safe med tajts. Tuffa beslut det här, får nog sova på saken och se vad dagsformen säger imorgon.

Wednesday, April 18, 2012

Lågt

Kan det bli mycket mer aero än så här? Tokgillar de trippla LED-bakhjusen och de egenhändigt byggda kålfiberkåporna tillsammans med det gigantiska framdrevet...

Tuesday, April 17, 2012

Fullt ös på Söderåsen

På lördag går Åstorpsloppet av stapeln vilket är samma dag som vi ska cykla 300K breveten så med lite tur kanske man få se Sveriges samlade cykelelit göra upp i de gosiga små backarna på Söderåsen - från första parkett så att säga...

Cockpit

Numer har även Oscars cykel en fin dator som "säger till när man kör" för det är ju klart att om både mamma & pappa har cykeldator så ska ju barnen också ha! Och då det spontana svaret var 100 (!) på frågan "hur fort går det då" så satte jag hjuldiametern därefter ;-)

Sunday, April 15, 2012

Söndagssnuttefilm

OK denna video har väl vevats runt ett tag på bloggar och forum nu (och +830k visningar på youtube), men då jag hittar en nya skojiga detaljer och referenser nästan varje gång jag ser den så är den helt klart värd att bumpas lite:

I'm on a motherfucking bike...

Saturday, April 14, 2012

Malmö brevet 200K, 2nd round

Fint väder och på det hela taget rätt modesta vindar. Fick myror i benen och körde solo från Kirseberg med skönt tryck hela vägen även om sträckan Ystad-Trelleborg var lite seg i motvinden. Lite bättre fart blev det också, 6 h 20 min rulltid + 23 minuter stopptid = 6 h 43 min totalt. Nästa helg är det dags för 300K B-)


Samling vid pumpen


Tony har genomgång

Halvägs

Framme!

Belöningen...

Strava:

Friday, April 13, 2012

Fusk

Intressant läsning om hur man kan (och hur kanske vissa gör för att) få fler "King of Mountain" utmärkelser i Strava hittar man på proffsteamsbloggen marcpro-strava.com. När ni ändå är där, läs lite om racerapporter, pryltips + ANNAT :-)

Thursday, April 12, 2012

Ett litet paket kom igår

Med lite blandade godsaker, se så fint och utrymmes effektivt packat det var. Preussiskt!

Om, nom, nom, vad hittar vi i paketet då? Jo först lite findäck från Vittoria för randonneäventyr och andra långcyklingsrundor:


Det här hamnar fram


Det här bak


Det här blir reserven på långturer


Och det här ska lagras och tas fram vid "särskilda tillfällen"

Sen ett par long (standard) reach bromsar för Surlyn, utan sprillans nya bromsbelägg är det millimeterjustering för att de nuvarande bromsarna inte ska ta lite uppe på däcket.


Fram


Bak

Åsso ett par bromshandtag till det (kör ju ramväxlat på pendlarhojjen)

Lyxar till det med nya bromsvajrar, fina men ack så tunga!

Runes

Kom en laddning med 44 st energikakor igår, det här borde väl räcka för att cykla till jobbet? ;-)

Sunday, April 8, 2012

Roxen Runt

På grund av rådande omständigheter (som det burkar heta) så cyklades det både CX (med dubbar) och racer på dagens runda. Och tur var nog det för det var fortfarande rätt mycket is på skogsvägarna norr om Roxen, nästan så man fick hålla igen lite för att inte få släpp på bakhjulet. Nu ska jag ta en kopp kaffe och sola lite innan det är dags att kika på vårens höjdpunkt Paris-Roubaix!


Så man vet vad som väntar


Efter denna skylt höll jag på att bli påkörd av en ormvråk


En backe man inte gärna står och bryter uppför

Saturday, April 7, 2012

Påskdistans

Gårdagens (o)väder lämnade kvar förvånansvärt mycket snö på marken men i övrigt var det sol & blå himmel. Fick dessutom låna en CX-hoj med dubbade däck av min snälla far så att jag skulle slippa sitta inne å grina över att inte få cykla lite påskdistans i det fina vädret.

Precis vid avfärd upptäckte jag dock att fäste för GPS:en nesligt saknades så Edgen fick sitta under tröjan på vänster ärm istället. Det gjorde nog egentligen varken till eller från, men ibland kan det ju vara skönt att se hur mycket det lutar när det går bara så där långsamt (vilket det gjorde rätt ofta idag)...

Blev desto fler bilder istället:


These boots aint made for walking


Metropolen Björsäter i vårvinterskurd


Och åt ett annat håll


Utsiktsklippa vid kisspausen


Och åt andra hållet


Finfina vägar mellan Åtvid & Bestorp


Bakbroms lika crisp som mina ben började bli


Lite svårt att växla nu...


Undrar om UCI har godkänt denna ypperligt aerodynamiska detalj, gjorde iaf framväxeln obrukbar


Vackert vårväder utanför Sturefors


Avslutade med lite Frukt & Mandel i solen!

Strava:

Friday, April 6, 2012

Bad Friday

På långfredagen ska man ha tråkigt och lyckligtvis både bjöd vädret på både snö, regn och blåst så att cykelrundan åtminstone inte blev någon skrattfest. Rule #9 liksom...

Tuesday, April 3, 2012

Grusbus med Patch

Plötsligt en dag händer det. Man tar den lite längre, grusigare, kurvigare och roligare vägen hem. Idag var just en sån dag och till råga på allt hade jag sällskap av Patch på sin fixie och det blev fint som grus, förlåt snus.

Strava:

Sunday, April 1, 2012

Fräckt foto

Hjälmkameror och mobilkameror i all ära, men vill man komma ett steg högre i fotonäringskedjan (och kanske även i bildkvalité) så är det som alla vet dyrare prylar som gäller d.v.s. systemkamera. Formatet på dylik utrustning kan dock göra det lite lurigt att snyggt och snabbt fota från sadeln men det är lyckligtvis inget som inte lite uppfinningsrikedom kan lösa. Fast å andra sidan blir det med denna setup bara (ännu) dyrare att vurpa åt höger...

Tänk att få spendera hela dagarna med att cykla & fota. Kanske skulle byta jobb?