Sunday, February 19, 2012

Epic fail

Drog ut i gryningen för lite epic söndagslidande. Temperatur straxt över nollan, fuktigt och fruset lite här och var på vägen. Det är något visst med att känna hur det släpper lite lagom på bakhjulet när man trycker på lite mer och hur cykeln då och då försiktigt glider med i sidvinden. Epic!

Ändå rätt klädd för minimalt med fladder i vinden och för att vara lagom varm när pulsen är i rätt läge. Häckebera visar sig från sin mest episka sida med glesa trädkronor och röda boklöv på marken vid sidan av vägen. De små fina backarna går som på räls, det är precis lagom tempo. Epic!

En timma in på rundan börjar dock en gungande känsla infinna sig. Kollar ner mellan benen och nog ser det där bakdäcket lite väl brett ut. Punka? Hmmm, kanske inte. Provar att cykla 3 km till. Nu börjar det bli rejält svampigt där bak samtidigt som den kalla vinden blåser hål i kroppen och ett duggregn kommer smygande över åkrarna. Epic?

Åkrar till höger och åkrar till vänster men inga vindskydd. Stannar till bakom en buske och hoppas hitta lite lä för ett slangbyte. På med diskhandskar och plocka av det grus&salt-geggiga bakhjulet. Kollar över däcket och hittar snabbt den lilla stenflisa som orsakat punkteringen. Kollar däcket efter fler främmande objekt och petar bort smågrus som satt sig för djupt i gummit. I med ny slang och pumpa upp igen. Epic??

Räknar pumptagen, efter 4 x 30 tag borde det vara nog men det går fortfarande lätt att trycka i mer luft. OK, 30 pumptag till sen borde det räcka. Känner på däcket, det är fortfarande inte hårt. Tittar ner på den delen som är närmast gruset. Hela däcksidan bubblar så där charmigt, härligt, elakt, hånfullt. Fan, den nya slangen är mer otät än en kondom i skålen hos skolsyster på en genomsnittlig högstadieskola. Epic?!?

Känner desperat i ryggfickorna, ingen mer slang! Fryser, huttrar, plockar fram den gamla slangen och tänker att om det bara var smygpunka så kanske det funkar att pumpa var 5-6 km på vägen hem. Kollar på ventilen. FAN! Hela käglan är borta. Vad göra nu? Plockar fram mobilen och beställer "taxi" samtidigt som de huttrandet börjar övergå till skakningar. Epic fail!

3 comments:

Lennart said...

Vad kan gå mera "wrong" en epic söndag?
Kattbajs i cykelskorna kanske ...

Daniel said...

Tack! Nu känns det lite bättre att vara sjuk.

NLC said...

Blir nog att tröstköpa sig lite framgång i veckan... Kanske rtt par hela handskar eller varför inte ett par skoöverdrag där dragkedjan fungerar? Men inte en ny cykel, nä hur skulle det se ut!